Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Пич, дано водосъдържателния съд на котела не е чугунен :?
шоп - майстор
naskov написа:
Пич, дано водосъдържателния съд на котела не е чугунен :?
То какъвто и да е си е неприятно. Трябва питащият да уточни. Написал е спукан, а не протекъл. Това навежда на мисълтта: чугун.

Ако е чугунен, може би ще е по-лесен ремонта със смяна на ребро. При добър майстор може и да се завари, строго индивидуално е.

Обаче ако е стоманен и е корозирал, киселината от продуктите на горене го е скапала-направо си е за скрап.

Всичко зависи от мястото. на колко години е котела, термосмесителен вентил има ли?
stosto - помощник
Прехваленият от някои потребители тук - PELLETHERM 30-V2.0 - BIO, на 3 зими.

Честно казано не съм се замислял, че има разлика между спукан и протекъл. Капе вода в пепелника. В по-студено време и при повече работа на помпата, налягането в системата пада за няколко часа. При малко работа на помпата, загуба на вода няма.
syncho - майстор
stosto имаш ли трипътен вентил на котела? Какво си горял в него? На какви температури е работил? Отговорите на тези въпроси могат да дадат отговор на твоя въпрос. Има вероятност като цяло да му е изтъняла ламарината или да е имало някоя шупла, която сега да се обажда. Ако е първия вариант, по-добре направо за вторични суровини. При втория един читав заварчик ще оправи положението.
nandrolon - специалист
Вярно, че гаранцията е минала, но все пак се свържи с производителя. Може да се трогнат, ако трябва заплаши ги че ще им направиш реклама във форума. Кажи че от тука им тръгват много клиенти.
syncho - майстор
Производителя ще си го премести в другия крачол. Най-много да му предложи да си купи нов котел :)
nandrolon - специалист
След дълго лутане между най- различни изобретения се спрях на kostrzewa mini bio luxuriy. За в бъдеще ако някой има нужда от информация за въпросният котел нека драсне 1 лс. Искам да благодаря на всички за отделеното време.

Поздрави
stosto - помощник
От котела излиза една тръба, която се разделя на 2 кръга. Единият е за подово отопление и има трипътен вентил. Дргуият няма.

Горени са само пелети, първите 2 зими брезнишки, последната троянски.

Температурата, която най-често съм поддържал е 60°. В определени периоди съм го пробвал между 55° и 70°, за да видя какво ще е поведението на системата, но дотам, не съм излизал извън този интервал.
nandrolon - специалист
Извинявам се за израза, но 3 години експлоатационен живот е супер смешен и трябва да ги гониш до последно. В правото си са да ти откажат съдействие , но всяка уважаваща себе си фирма ще намери компромисен вариант я за ремонт я за подмяна я за компенсация.

Успех!
naskov - майстор
stosto написа:
От котела излиза една тръба, която се разделя на 2 кръга. Единият е за подово отопление и има трипътен вентил. Дргуият няма.

Горени са само пелети, първите 2 зими брезнишки, последната троянски.

Температурата, която най-често съм поддържал е 60°. В определени периоди съм го пробвал между 55° и 70°, за да видя какво ще е поведението на системата, но дотам, не съм излизал извън този интервал.
Котела правеше ли конденз?

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: