Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
stosto имаш ли трипътен вентил на котела? Какво си горял в него? На какви температури е работил? Отговорите на тези въпроси могат да дадат отговор на твоя въпрос. Има вероятност като цяло да му е изтъняла ламарината или да е имало някоя шупла, която сега да се обажда. Ако е първия вариант, по-добре направо за вторични суровини. При втория един читав заварчик ще оправи положението.
nandrolon - специалист
Вярно, че гаранцията е минала, но все пак се свържи с производителя. Може да се трогнат, ако трябва заплаши ги че ще им направиш реклама във форума. Кажи че от тука им тръгват много клиенти.
syncho - майстор
Производителя ще си го премести в другия крачол. Най-много да му предложи да си купи нов котел :)
nandrolon - специалист
След дълго лутане между най- различни изобретения се спрях на kostrzewa mini bio luxuriy. За в бъдеще ако някой има нужда от информация за въпросният котел нека драсне 1 лс. Искам да благодаря на всички за отделеното време.

Поздрави
stosto - помощник
От котела излиза една тръба, която се разделя на 2 кръга. Единият е за подово отопление и има трипътен вентил. Дргуият няма.

Горени са само пелети, първите 2 зими брезнишки, последната троянски.

Температурата, която най-често съм поддържал е 60°. В определени периоди съм го пробвал между 55° и 70°, за да видя какво ще е поведението на системата, но дотам, не съм излизал извън този интервал.
nandrolon - специалист
Извинявам се за израза, но 3 години експлоатационен живот е супер смешен и трябва да ги гониш до последно. В правото си са да ти откажат съдействие , но всяка уважаваща себе си фирма ще намери компромисен вариант я за ремонт я за подмяна я за компенсация.

Успех!
naskov - майстор
stosto написа:
От котела излиза една тръба, която се разделя на 2 кръга. Единият е за подово отопление и има трипътен вентил. Дргуият няма.

Температурата, която най-често съм поддържал е 60°. В определени периоди съм го пробвал между 55° и 70°, за да видя какво ще е поведението на системата, но дотам, не съм излизал извън този интервал.
Котела правеше ли конденз?
stosto - помощник
Не, поне не съм забелязал, а съм го почиствал редовно.
naskov - майстор
За три години ламарината няма как да прегори. Предполагам, че е някаква шупла. Ако промениш системата на отворена (без налягане), проблема може да се реши и от самосебе си. Имал съм такива случаи.
Вичи - специалист
stosto написа:

От описанието на схемата на свързване изглежда, че по никакъв начин не се регулира температурата на връщащата вода. Цитираните температури - тези, които виждаш на дисплея са на подаващата(в инсталацията, т. е. на изхода на котела). Производителят изрично е указал да не се подава в котела вода с темп. под 60 гр., поради образуване на конденз по стените на топлообменика и опасност от съкращаване на живота му. С две думи, ако е така, по - добре се обърни към този специалист, който ти го инсталира неспазвайки предписанията, които междувпрочем, са валидни за всички водогрейни котли.
syncho написа:
Производителя ще си го премести в другия крачол. Най-много да му предложи да си купи нов котел :)
А ти какво правиш с извънгаранционните рекламации, особено ако (евентуално) са по причина на неправилна експлоатация?
Погледнах, за собствена информация, предлаганите от теб котли - освен, че за тази мощност са по-скъпи (няма лошо), са и по-леки. Това е за сметка на по-тънкостенния топлообменик, а не на по-лекото управление или странични панели. Допускам, че се кефиш на негативното мнение за Пелетерма (единствено след 260 страници тема), но го давай по-кротко. Не за друго, а в името на обективността.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: