Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Така е -дори някак си да сложите датчик за димни -управлението няма да изпълнява нищо по него -самия софт не е подготвен .Аз като си купих управление за камината беше с фотоклетка ,пратих го в Натурела да му сложат и паснат и в софта -датчика за димни газове . :wink:
g.gushterov83 - специалист
съб дек 01, 2018 7:10 amLazarGanev написа:
Датчикът е Pt100, но няма къде да го вържеш, понеже платката има само един такъв вход и той в контролера на горелката е зает от Pt1000. Грейко държат котелът да се управлява от по-надеждния Pt1000, вместо от NTC датчик. В контролера на камината е запазен Pt100, но там той има основна функция - регистрация на горенето (там няма фотосонда), докато при горелката би имал само информативна функция
На Star, или поне при мен датчика за котела е NTC 10K. Установих го опитно, че като сменях горелката реших да измързелувам с разглобяването на котела и да оставя стария датчик и като не сработи прочетох :-D
На платката има един свободен вход с означение "РТ" срещу който в описанието е записано "-", а ако има съвпадение с контролера NPBC-V4C-B би трябвало там да вържа въпросния Pt100. Ще отида да бодна един резистор за науката и ще докладвам за резултата.

P.S. Пробата е направена - свързах 110 ома на РТ и показанието за температура на димните газове стана 26, след това закачих 139 ома и показанието се промени на 97. Като отчетем толеранса на резисторите показанието е точно като по таблицата на Pt100.
Извод: Ще работи!
Възникнал въпрос: Някой има ли идея от къде може да се купи Pt100 на разумна цена в България? Бързо търсене в Гугъл показва цени от по 20-25лв., което си е 4-5 пъти по-високо от цената по китайските сайтове.
filmatoplo - майстор
При модела Star датчиците са NTC тънки черни с малко патронче , а при старото управление е по дебел червен кабел с по голям патрон -това е друг вид датчик пт 1000 . :wink:
Dino - специалист
Тази работа с паленето от подръжка някой може ли да я обясно . Има явно нянкакъв алгоритъм ли ? !
Веденъж успява ,друг път неможе да запали. Странното е че след като уж не може започва гасене в което се разпалва "пожар ". Понякога дори е подкарало някоя от степените Р1 или Р2 и пак отива в режим гасене и ново палене ....
ico_3 - специалист
:cool: [quote=шоп post_id=949423 time=1543512745 user_id=41073]
[quote=kalin72 post_id=949414 time=1543511473 user_id=46612]
Шоп-е, как го връзваш това генераторче към мрежата у вас?
[/quote]

Ум шалтер май го наричат. И аз не съм много в час, но от форума съм се учил. Знам, че няма опасност генератора да върне ток в мрежата и да утрепе някой техник от ЧЕЗ. И обратното ако дойде тока да се получи късо при работещ генератор.

Задължително включването и изключването преминават през нулево положение. То шалтера струва 1/5 от генератора :rolleyes:
[/quote]

А какъв е генератора откъде го купи и колко струва,ако не е тайна?
g.gushterov83 - специалист
съб дек 01, 2018 3:24 pmfilmatoplo написа:
При модела Star датчиците са NTC тънки черни с малко патронче , а при старото управление е по дебел червен кабел с по голям патрон -това е друг вид датчик пт 1000 . :wink:
Точно така, много си прав, благодаря!
filmatoplo написа:
Така е -дори някак си да сложите датчик за димни -управлението няма да изпълнява нищо по него -самия софт не е подготвен .Аз като си купих управление за камината беше с фотоклетка ,пратих го в Натурела да му сложат и паснат и в софта -датчика за димни газове . :wink:
Това го бях пропуснал. Ясно е, че няма как да очаквам функционалност от такъв датчик. Идеята ми е, че така и така контролера го визуализира да го ползвам с информативна цел. Чета, че е модерно да се мери температура на димните газове та и аз малко като в поговорката "Видяла жабата..." :-D
filmatoplo - майстор
За информация става .
шоп - майстор
съб дек 01, 2018 4:01 pmico_3 написа:

А какъв е генератора откъде го купи и колко струва,ако не е тайна?
Ето го генератора. По принцип струва около 615лв, но покрай черния петък бе 549 лв и май в някои сайтове е още на тази цена.

Не правя реклама на никой. На снимката всичко се вижда и с гугъл лесно се стига до точната информация.
Модела е Gida 1000SI

Прикачен файл

SAM_9615.JPG
SAM_9615.JPG (95.03 KиБ) Видяна 2102 пъти
filmatoplo - майстор
Кой кат теб -ся на палатка лятото ще си светиш . :wink:
filmatoplo - майстор
Има чисто нов шнек за пелети от горелка Грейко -не е монтиран ,ако някой търси . :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: