съб яну 04, 2020 5:43 pmTzinata написа: Питането ми е: НЯМА ЛИ АДЖЕБА НАЧИН (еФтин), да се застопорят тези обороти???И аз бях "борец за константи обороти" дълго време... Повярвай, числото на оборотите няма нищо общо с дебита на въздуха в горелката.
Не искам ланда сонда, мап сензор, дебитомер и п.....ка му майна. Имаме датчик на Хол, задали сме някакви обороти и искаме +/-3% да си ги поддържа.Толкова ли е сложно?
А наздраве че е ракиено време вече!![]()
За проба запуши голяма част от дупките за въздух да видиш как главоломно ще се увеличат оборотите, защото няма съпротивление на перките. Тогава, ако ги намалиш с цел поддържане, ще е голяма грешка.
съб яну 04, 2020 7:47 pmgnt69 написа: Аз пък съм на мнение че с регулация на оборотите упс и скъпи ламбди икономията на сезон ще е 100-200 кила пелети или в пари между 20 и 40 лева.Георги, инвестициите, които ми носят най много икономии са бирения колектор за въздух и 10-тте квадратни метра селективни слънчеви колектори, които топлят буфера, заедно с котела според прогнозата за облачност. За тези дни разхода е малко над 1 торба пелети за ден.