Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
съб яну 04, 2020 5:43 pmTzinata написа:
Питането ми е: НЯМА ЛИ АДЖЕБА НАЧИН (еФтин), да се застопорят тези обороти???
Не искам ланда сонда, мап сензор, дебитомер и п.....ка му майна. Имаме датчик на Хол, задали сме някакви обороти и искаме +/-3% да си ги поддържа.Толкова ли е сложно?
А наздраве че е ракиено време вече! :partyman:
И аз бях "борец за константи обороти" дълго време... Повярвай, числото на оборотите няма нищо общо с дебита на въздуха в горелката.
За проба запуши голяма част от дупките за въздух да видиш как главоломно ще се увеличат оборотите, защото няма съпротивление на перките. Тогава, ако ги намалиш с цел поддържане, ще е голяма грешка.
съб яну 04, 2020 7:47 pmgnt69 написа:
Аз пък съм на мнение че с регулация на оборотите упс и скъпи ламбди икономията на сезон ще е 100-200 кила пелети или в пари между 20 и 40 лева.
Георги, инвестициите, които ми носят най много икономии са бирения колектор за въздух и 10-тте квадратни метра селективни слънчеви колектори, които топлят буфера, заедно с котела според прогнозата за облачност. За тези дни разхода е малко над 1 торба пелети за ден.
gnt69 - майстор
съб яну 04, 2020 8:19 pmEvgeniy написа:
Георги, инвестициите, които ми носят най много икономии са бирения колектор за въздух и 10-тте квадратни метра селективни слънчеви колектори, които топлят буфера, заедно с котела според прогнозата за облачност. За тези дни разхода е малко над 1 торба пелети за ден.
Това добре ама басейн направи ли. За лятото трябват или чаршафи или басейн за колекторите.
Минавам все набързо ама ще се обадя да видя на живо.
Поздрави.
Evgeniy - майстор
Ще те очаквам :)
Няма нужда от басейн при дрейнбек. Просто лятото имам 700 литра БГВ. Мога да пусна и на комшиите по един душ.
съб яну 04, 2020 8:19 pmEvgeniy написа:
съб яну 04, 2020 5:43 pmTzinata написа:
Питането ми е: НЯМА ЛИ АДЖЕБА НАЧИН (еФтин), да се застопорят тези обороти???
Не искам ланда сонда, мап сензор, дебитомер и п.....ка му майна. Имаме датчик на Хол, задали сме някакви обороти и искаме +/-3% да си ги поддържа.Толкова ли е сложно?
А наздраве че е ракиено време вече! :partyman:
И аз бях "борец за константи обороти" дълго време... Повярвай, числото на оборотите няма нищо общо с дебита на въздуха в горелката.
За проба запуши голяма част от дупките за въздух да видиш как главоломно ще се увеличат оборотите, защото няма съпротивление на перките. Тогава, ако ги намалиш с цел поддържане, ще е голяма грешка.
Eвгени, аз вече разбирам как се е чувствал Сизиф.
На Тзинзов явно не му е толкова голям проблем, но има един.......
Даже има и парнаджии, дето оставят някоя лира, без кранове, че да не са товари помпата. Няма лошо, щот Т на водата е подходяща, ама заради помпата!!!
Охоооо, те са разписали за слънчеви!!! Новия ми проект.
morfei1 - специалист
Евгени, браво за проекта.
съб яну 04, 2020 7:50 pmkalin72 написа:
....Аз също не мисля, че мога да падна под 5 тона за сезона...
А пък аз ако харчех по 5тона щях да направя форумен банкет :lol: , но уви за сега минимума ми е 6.3тона, максимума ми е 7.5тона. Тоя сезон върви по обещаващ, ноооо още е в центъра. К'вито и да ги разтягаме има един минимум под който и гЪза да си съдереш, не можеш да паднеш, каквото и да правиш. При всеки е различно, Сития на гладния не вярва.
tihomir123 - специалист
съб яну 04, 2020 9:20 pmmorfei1 написа:
Евгени, браво за проекта.
съб яну 04, 2020 7:50 pmkalin72 написа:
....Аз също не мисля, че мога да падна под 5 тона за сезона...
А пък аз ако харчех по 5тона щях да направя форумен банкет :lol: , но уви за сега минимума ми е 6.3тона, максимума ми е 7.5тона. Тоя сезон върви по обещаващ, ноооо още е в центъра. К'вито и да ги разтягаме има един минимум под който и гЪза да си съдереш, не можеш да паднеш, каквото и да правиш. При всеки е различно, Сития на гладния не вярва.
Колко грееш като площ колега?
morfei1 - специалист
2x70кв.м. Половината на 23-24C, другата половина на 25-26C. Работи 24/7 от 180 до 210 дни в годината.
Dimytar11 - помощник
Изображение
Тази графика как ви се струва?

Прикачен файл

Screenshot_20200105_144457_com.android.chrome.jpg
kalin72 - майстор
съб яну 04, 2020 10:56 pmmorfei1 написа:
2x70кв.м. Половината на 23-24C, другата половина на 25-26C. Работи 24/7 от 180 до 210 дни в годината.
Да, над 6 тона си е множко за площта, но не отчитам други фактори :)
Аз засега съм на 2.5 тона.
andy_forresite - майстор
2х70 е с по-малки топлозагуби от 1х120 при равни други условия. Причината е проста: първият етаж печели от границата с отопляемото отгоре пространство; вторият етаж печели от почти никакви топлозагуби от 70 кв.м. под. При 1х120 такива печалби няма. Когато къщурката се изправя от първа линия срещу североизночния/източен вятър, не става по-добре.
До 1650 кг. съм до момента, от които 30 са в бункера. По принцип съм задал 23 и нещо в стаята ми по термоглавата, но сушилнята в момента "помага" и е 24.2°.

Графиката не мога да я разчета. Липсват стойностите по двете оси. На тази платформа графиката на температурата вкъщи щеше да пълзи бавно наоре от 8:30 часа сутринта, да застане на 23° някъде към 11:30 и да седи хоризонтална до 00:30 ч. Към 01:00 ч щеше да започне спускане и така до към 08:30-09:00 сутринта, след което цикълът щеше да се повтаря.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: