• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
tokbatak написа:
LazarGanev написа:
Ти смяташ че разбираш, така ли? Колко години си учил топлотехника и къде? По обясненията, които даваш мога да се хвана на бас, че това което казваш ти е обяснявано от някой търговец :-D . Понеже с термини и методи от топлотехниката явно трудно ще ме разбереш, ще се опитам по-разбираемо - все едно да твърдиш, че един ТИР 20 тона е еднакво ефективен, независимо дали превозва 20т. или 2т.. Ами то ако беше така нямаше да има бусове по пътищата, а само ТИРове. Нямаше да има на пазара газови и пелетни котли и горелки с различни мощности, а щеше да има само един размер. :-D
tokbatak, за сетен път те моля да престанеш да спориш за неща, които не са ти ясни и да ме обвиняваш в някаква мнима търговска конспирация! :)
Лазаре изобщо не искам да споря с теб. Желанието ми е хората да получават достоверна информация. В повечето пъти когато съм търсил инфо по форумите са ме заблуждавали. Надявам се някога това да се промени.
За топлотехниката - мисля че "изключителния" пример с тировете показва кой, колко разбира. :) Но най вероятно и той ще изчезне безследно след ден, два. :wink: Все пак нека хората сами да преценят стойността на казаното от нас. :)

Ами тогава недей да се пънеш като магаре на мост,а слушай хората с опит.
filmatoplo - майстор
Спора не е нужен , те производителите не са седнали да обяснят кога и как една тяхна горелка има нужното кпд , та ние ще се мъчим да обясним .Айде за домашно ги задайте тези въпроси на Пловдивския Панаир -такива бисери ще чуете от първа ръка :lol: .
Christo - майстор
Аз пък от форума съм доволен. Тук по-има шанс да получиш независимо мнение. На панаира ходя всяка година но по друг повод. Тъй като вече си имам котел, ходя и гледам от любопитство и да съм долу горе в час какво се предлага. Филма е прав! Ходят едни търговци и едни засукани бамбини, най-често нищо не знаят и ръсят бисери. Пък и какво да ни кажат? Къде са икономисали и къде не са преписали като хората. Истината е, че пазарът за котли и горелки у нас не е наситен като да речем на запад и тука все още минават разни селски номера с качество, поддръжка, гаранция и т.н. И друго: цената е важна, ама по-важно е горелка+котел+инсталацията да работят перфектно а не някакси!
iceheart - специалист
Christo написа:
И друго: цената е важна, ама по-важно е горелка+котел+инсталацията да работят перфектно а не някакси!
:2thumbs:
VLADO66 - майстор
feikot написа:
Добре,благодаря, на ватерленд ми правят 15 на бърнит 10% отстъпка,ама казаха,че може и още малко да свалят,отделно ДДСто,само не разбрах,искаш да кажеш,че Бърнит-а,е по-добър от Ватерлендския котел ли ? Двата котела се разминават с 200 лв. така,че не е определяща цената. Взимам под внимание мнението ти филма,само информативно, искаш да ми кажеш,че бош,юнкерс и дакон използват по-лоша технология ли (дано не ти се стори заядливо,наистина само питам,изобщо не се заяждам,ама през компютъра,всеки разбира различно)

Пелетите силно се надявам да са добри.Уж за такива ще са,ако можете някой признак да ми дадете,да гледам или е каквото сабя покаже :)
ДДС-то плащаш ли го/без ф-ра/-май и и аз ще се гмурна на IVG-БГ терм са ми на 10мин.Тая година нарочно не купих дърва за да ми е като стимул :-D Ще почакам Стройкото да се огледам за последно.
filmatoplo - майстор
Колега- избра ли вече :) , нямам търпение за по нататъшно развитие -монтаж,работа,разход,пелети,настройки ,дали си доволен .Вчера в Бургаския БГ Терм видях един син Будерус -да го схрускаш :wink: .Относно горелките -видя ли и Фероли в действие , да направиш разлика .
n.ganev - майстор
Гледал съм Будерос , но не е ли едно към едно BOSCH с тази разлика, че е син и има допълнително един капак повече/ от горе / който всъщност ми се струва единствено удачен при почистване на котела за да не опират горните плочи при отваряне във входящите и изходящите тръби и даги цапат. Поправете ме ако греша.
feikot - специалист
VLADO66 написа:
ДДС-то плащаш ли го/без ф-ра/-май и и аз ще се гмурна на IVG-БГ терм са ми на 10мин.Тая година нарочно не купих дърва за да ми е като стимул :-D Ще почакам Стройкото да се огледам за последно.
Без ДДС разбира се,то на комплект горелка и котел,ДДС-то са ти радиаторите...

Филм,не съм още,може би като започне работната седмица,ще се закупят.Фероли не съм я виждал в действие,но ще отида да я видя ,на баща ми колега е със "старото" Фероли,което и да е то,като самия той казва,че ИВГ-то е по-добро,но аз искам да я видя :)
filmatoplo - майстор
Боша е малко по-нескопосан от Будеруса .Ако ги правят на едно и също место значи съм имал късмет няколко пъти -да имат по добри уплътнения :wink: айде и дизайн.Както и да е -днес един човек ми каза че си купили горелка Фероли от Бриколаж :? -на женския пазар има ли ги :? :wink: .
Последна промяна от filmatoplo на нед сеп 29, 2013 7:27 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Това е обяснимо-Будерус винаги са се водили по-висок клас.Дори и да са правени в един завод,на Будерусите явно им се обръща повече внимание :)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: