Най - вълнуващия въпрос зимно време.
r3spawn - помощник
вт яну 13, 2026 7:30 pmgnt69 написа:
вт яну 13, 2026 7:09 pmr3spawn написа:
P3: 9.0 сек. / вент. 52%

P2: 7.0 сек. / вент. 50%

P1: 3.0 сек. / вент. 42%
Пуснах ти данните на таблицата на Брадъра/да е жив и здрав/ и се получи това.

PELETI.jpg

Въздуха колко да е не знам трябва да се гледа и преценява на място. Аз имам подобен вентил пак ESBE на 60 градуса и типично котела ми работи над 70 градуса. :partyman:
Ще пробвам да ги въведа и видя какво ще се получи,но утре тъкмо най-накрая малко се е затоплило.На 1во място трябва да върна и термопатрона във вентила.Благодаря за таблицата и че си направил труда да ми въведеш подаването на шнека.Тъй като си с подобен вентил на какви температури си задал котела и помпата :/

Калин,днес пробвах др-те настройки които даде,не се получи с тях,не мисля че ще стане и с тези на мощност 3 ми трябва повече подаване,може би това от таблицата ще е добре,утре ще видя.

Трифоне, съжалявам, че си изтрил постовете си, не е било нарочно или от незачитане на мнението ти. Ситуацията е такава: вкъщи е лед, а майсторът, който монтира всичко, дойде с голямо закъснение и с „готово решение“ – да реже вентила и да приключваме.

Трябваше да реагирам на момента, за да не ми съсипе инсталацията. Изваждането на патрона беше моят компромисен вариант, за да спася тялото на вентила и да докажа на майстора, че проблемът не е в него (което се и потвърди – радиаторите пак загряват бавно).

Признавам, че може да не въвеждам данните коректно или да бъркам някъде в логиката, затова и питам тук. Не стрелям в тъмното по избор, а от зор. Ако имаш нерви и желание, кажи ми къде греша в изчисленията за шнека или в настройките. Целта ми е една и съща – работеща система и здрав котел.
gnt69 - майстор
вт яну 13, 2026 10:41 pmr3spawn написа:
Ще пробвам да ги въведа и видя какво ще се получи,но утре тъкмо най-накрая малко се е затоплило.На 1во място трябва да върна и термопатрона във вентила.Благодаря за таблицата и че си направил труда да ми въведеш подаването на шнека.Тъй като си с подобен вентил на какви температури си задал котела и помпата :/
Моята е малко по различна. Горелката съм я настроил да гори на около 16 киловата на 3-та степен, там смятам че е оптимално горенето. Топля буфер 1000 литра. Горелката гори няколко часа да затопли буфера и спира.Типично системата работи на 71-73 градуса, вентила го поддържа това. За минута не е много коректен резултата, пусни за 6 минути и после умножи по 10 и кажи колко на час пуска шнека, ще сложа данните в таблицата и ще ти сметна.
Струва ми се че малко подава 22 кг на час.

Моя вентил е това и е на над 20 години.

Прикачен файл

ventil.jpg
ventil.jpg (82.78 KиБ) Видяна 8 пъти

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: