Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15662 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
димитар кисиов
- специалист
днес махнах едно фероли и на същия котел сложих грейко .интересно ми е какъв разлика в разхода ще има или няма да има някои имали наблюдения ..

alex_serviz
- специалист
Аз миналия сезон бях с Фероли, този вече с Грейко. Не мога да дам, обаче категоричен отговор дали ( и с колко ) е по-икономичен настоящия вариант. Миналия сезон половината го изкарах със слънчогледови пелети, след това с "дървени". Настоящия сезон - само със слънчогледови. То и два сезона съвсем еднакви няма, тази зима си е доста по-мека.
Основните ползи при такава замяна аз виждам в по-високата надеждност на горелката, в съвсем различния тип горелка ( два шнека, плюс различен тип горене и огнище ), и не на последно място по-гъвкаво управление ( е, това последното се оправя и при старата горелка, чрез замяна на управлението с Натурелско ).
Във всички случаи ще констатира многократно по-малкото блокирания и по-надеждната работа!
Основните ползи при такава замяна аз виждам в по-високата надеждност на горелката, в съвсем различния тип горелка ( два шнека, плюс различен тип горене и огнище ), и не на последно място по-гъвкаво управление ( е, това последното се оправя и при старата горелка, чрез замяна на управлението с Натурелско ).
Във всички случаи ще констатира многократно по-малкото блокирания и по-надеждната работа!
Последна промяна от alex_serviz(стар) на съб мар 28, 2015 8:18 pm, променено общо 1 път.
alex_serviz
- специалист
n.ganev написа:Тебе трябва само трайно да те приобщиме към поклонниците на слънчогледови пелети. ( Според мен с Грейко си е грехота да ползваш дървесни пелети. )Тези камъни май са в моята градина. Разликата при мен е огромна но при мен е експериментална площадка.
LazarGanev
- "Велик майстор"
alex_serviz написа:Според мен с Грейко си е грехота да ползваш дървесни пелети.И аз подкрепям! Разбира се всеки има право на избор, но по принцип тази горелка е създадена с идеята да гори агропелети. Това обаче не и пречи да е най-добър избор и за изгаряне на дървесни пелети
alex_serviz
- специалист
alex_serviz написа:Аз миналия сезон бях с Фероли, този вече с Грейко. Не мога да дам, обаче категоричен отговор дали ( и с колко ) е по-икономичен настоящия вариант...За разлика от горното обаче мога категорично да кажа, че с Грейко-то ( плюс ламарината в бункера ) t димни газове е многократно по-надолу. И като казвам многократно, наистина е така. Преди при почистен котел t димни газове тръгваше от 180 градуса, та стигаше и до над 300 след няколко дни. Сега със слънчогледови пелети не превишава 150 градуса дори и две седмици след почистване на котела ( наблюдения от този месец ). Преди чистех котела по два пъти седмично, сега - по един път на седмица, а от този месец и веднъж на две седмици.
Понеже комина ми е външен, преди се бяха изчистили всички течове и мизерии, останали от въглищата. Сега поради по-ниската t димни газове комина от вън протече като градинска лейка.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Русев, каква площ отопляваш?
Ruseff
- специалист
Две по 90 квадрата плюс 150 л. бойлер.Котелното е на 20-тина метра от къщи,тръбите вървят под земята.Без изолация,първия етаж със стара дограма.20-21 гр.в спалните,салони,кухни,25 с конвектори във двата хола.В студеното време(тука хвана до -12 няколко дена) харча бая ми изправи косата-стигна до 70 кг. нон стоп горене за 24 часа.Около 0 гр. разхода е 35-40 кг.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература