n.ganev написа:Тебе трябва само трайно да те приобщиме към поклонниците на слънчогледови пелети. ( Според мен с Грейко си е грехота да ползваш дървесни пелети. )Тези камъни май са в моята градина. Разликата при мен е огромна но при мен е експериментална площадка.
alex_serviz написа:Според мен с Грейко си е грехота да ползваш дървесни пелети.И аз подкрепям! Разбира се всеки има право на избор, но по принцип тази горелка е създадена с идеята да гори агропелети. Това обаче не и пречи да е най-добър избор и за изгаряне на дървесни пелети
alex_serviz написа:Аз миналия сезон бях с Фероли, този вече с Грейко. Не мога да дам, обаче категоричен отговор дали ( и с колко ) е по-икономичен настоящия вариант...За разлика от горното обаче мога категорично да кажа, че с Грейко-то ( плюс ламарината в бункера ) t димни газове е многократно по-надолу. И като казвам многократно, наистина е така. Преди при почистен котел t димни газове тръгваше от 180 градуса, та стигаше и до над 300 след няколко дни. Сега със слънчогледови пелети не превишава 150 градуса дори и две седмици след почистване на котела ( наблюдения от този месец ). Преди чистех котела по два пъти седмично, сега - по един път на седмица, а от този месец и веднъж на две седмици.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: