Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Ловджията да си каже , работи котела , иска си постоянно настройки за да се хване икономичен режим .През ден ту пече слънци , ту се мръщи , котела работи постоянно , без стаен тт , има ама седи за по добри времена .Абе ловджия -щом не виси мезе долу :? :lol: -как е при теб Ганев.
димитар кисиов - специалист
днес махнах едно фероли и на същия котел сложих грейко .интересно ми е какъв разлика в разхода ще има или няма да има някои имали наблюдения .. :? :? :? :? :? :? :?
alex_serviz - специалист
Аз миналия сезон бях с Фероли, този вече с Грейко. Не мога да дам, обаче категоричен отговор дали ( и с колко ) е по-икономичен настоящия вариант. Миналия сезон половината го изкарах със слънчогледови пелети, след това с "дървени". Настоящия сезон - само със слънчогледови. То и два сезона съвсем еднакви няма, тази зима си е доста по-мека.
Основните ползи при такава замяна аз виждам в по-високата надеждност на горелката, в съвсем различния тип горелка ( два шнека, плюс различен тип горене и огнище ), и не на последно място по-гъвкаво управление ( е, това последното се оправя и при старата горелка, чрез замяна на управлението с Натурелско ).
Във всички случаи ще констатира многократно по-малкото блокирания и по-надеждната работа!
Последна промяна от alex_serviz(стар) на съб мар 28, 2015 8:18 pm, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
:lol: Тези камъни май са в моята градина. Разликата при мен е огромна но при мен е експериментална площадка.
alex_serviz - специалист
n.ganev написа:
:lol: Тези камъни май са в моята градина. Разликата при мен е огромна но при мен е експериментална площадка.
Тебе трябва само трайно да те приобщиме към поклонниците на слънчогледови пелети. ( Според мен с Грейко си е грехота да ползваш дървесни пелети. )
LazarGanev - "Велик майстор"
alex_serviz написа:
Според мен с Грейко си е грехота да ползваш дървесни пелети.
И аз подкрепям! Разбира се всеки има право на избор, но по принцип тази горелка е създадена с идеята да гори агропелети. Това обаче не и пречи да е най-добър избор и за изгаряне на дървесни пелети :wink:
alex_serviz - специалист
alex_serviz написа:
Аз миналия сезон бях с Фероли, този вече с Грейко. Не мога да дам, обаче категоричен отговор дали ( и с колко ) е по-икономичен настоящия вариант...
За разлика от горното обаче мога категорично да кажа, че с Грейко-то ( плюс ламарината в бункера ) t димни газове е многократно по-надолу. И като казвам многократно, наистина е така. Преди при почистен котел t димни газове тръгваше от 180 градуса, та стигаше и до над 300 след няколко дни. Сега със слънчогледови пелети не превишава 150 градуса дори и две седмици след почистване на котела ( наблюдения от този месец ). Преди чистех котела по два пъти седмично, сега - по един път на седмица, а от този месец и веднъж на две седмици.
Понеже комина ми е външен, преди се бяха изчистили всички течове и мизерии, останали от въглищата. Сега поради по-ниската t димни газове комина от вън протече като градинска лейка.
Ruseff - специалист
+ 1 за горните постове.Като се има предвид,че цените вече тръгнаха надолу,слънчогледа-лично за мене си остава най-икономичното отопление.С по-малко от 7 т/150 лв/т. ше изкарам сезона,което,сравнено с дърва и въглища си е 30% по-евтино от преди.Който вярва,вярва :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Русев, каква площ отопляваш?
Ruseff - специалист
Две по 90 квадрата плюс 150 л. бойлер.Котелното е на 20-тина метра от къщи,тръбите вървят под земята.Без изолация,първия етаж със стара дограма.20-21 гр.в спалните,салони,кухни,25 с конвектори във двата хола.В студеното време(тука хвана до -12 няколко дена) харча бая ми изправи косата-стигна до 70 кг. нон стоп горене за 24 часа.Около 0 гр. разхода е 35-40 кг.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: