Почти навсякъде майсторите ,ползват неръждаемите гъвкави димоотводи при монтаж на камини
остава въпроса как би се изчистила някога тази тръба -явно не се запушва често .Аз от опит знам че на котлите се напрупват сажди по тая тръба и от време на време я вадя където ме викнат и я почиствам .1-2 сантиметра вътре се налепя със сажди , гори си но като я потупнеш бие на тъпо , за камините които се обличат с гипскартон или камък незнам как става
Явно се разчита на медикаменти които се слагат в камината да почистят комина , само бензин да не е -че 
maxuel82 написа:Камерата е на 50 см над паркета мисля че няма да го загряваПреди да си купиш неръжадаем кюнец хубаво е да знаеш, че има два вида гъвкави кюнци- двустенни( с гладка вътрешна стена) и едностенни (каквото е вън, такова е и вътре). Вторите са по-евтини и честно казано съм по-доволен от тях. При двустенните съм имал случаи, при които вътрешната стена се разплита там, където е огъвката. На правите участъци няма приблеми. Нека и колегите споделят опит.Но ако все пак го загрява като почна да я "обличам" отдолу ще сложа мрамор
Сега чета упътването за монтажа на камерата и ми направи впечатление че кюнеца НЕ трябва да прави прав ъгъл ! Т.е. трябва да си купя гъвкъв иноксов кюнец за да направя дъга от камерата до комина
Е те това не го знаех