Почти навсякъде майсторите  ,ползват неръждаемите гъвкави димоотводи при монтаж на камини   остава въпроса как би се изчистила някога тази тръба -явно не се запушва често .Аз от опит знам че на котлите се напрупват сажди по тая тръба и от време на време я вадя където ме викнат и я почиствам .1-2 сантиметра вътре се налепя със сажди , гори си но като я потупнеш бие на тъпо , за камините които се обличат с гипскартон или камък незнам как става
 остава въпроса как би се изчистила някога тази тръба -явно не се запушва често .Аз от опит знам че на котлите се напрупват сажди по тая тръба и от време на време я вадя където ме викнат и я почиствам .1-2 сантиметра вътре се налепя със сажди , гори си но като я потупнеш бие на тъпо , за камините които се обличат с гипскартон или камък незнам как става   Явно се разчита на медикаменти които се слагат в камината да почистят комина , само бензин да не е -че
 Явно се разчита на медикаменти които се слагат в камината да почистят комина , само бензин да не е -че  

остава въпроса как би се изчистила някога тази тръба -явно не се запушва често .Аз от опит знам че на котлите се напрупват сажди по тая тръба и от време на време я вадя където ме викнат и я почиствам .1-2 сантиметра вътре се налепя със сажди , гори си но като я потупнеш бие на тъпо , за камините които се обличат с гипскартон или камък незнам как става
 остава въпроса как би се изчистила някога тази тръба -явно не се запушва често .Аз от опит знам че на котлите се напрупват сажди по тая тръба и от време на време я вадя където ме викнат и я почиствам .1-2 сантиметра вътре се налепя със сажди , гори си но като я потупнеш бие на тъпо , за камините които се обличат с гипскартон или камък незнам как става   Явно се разчита на медикаменти които се слагат в камината да почистят комина , само бензин да не е -че
 Явно се разчита на медикаменти които се слагат в камината да почистят комина , само бензин да не е -че  

Но ако все пак го загрява като почна да я "обличам" отдолу ще сложа мрамор
  Но ако все пак го загрява като почна да я "обличам" отдолу ще сложа мрамор   Сега чета упътването за монтажа на камерата и ми направи впечатление че кюнеца
   Сега чета упътването за монтажа на камерата и ми направи впечатление че кюнеца 

.gif)
 На този извод ако няма да е съда , сложи тетка в която отгоре завий гилза за датчици , а отстрани завий коляно нипел обърнато нагоре и там завий обезвъздушител ,в гилзата може да пъхнеш или сензора на ТР 6 цата или сензор на термометър който се монтира на фасадата само за кеф.Ако купиш от широките гилзи ще побереш и двата сензора на терморегулатора и термометъра .не се съмнявам че ще ни изненадаш с твоето решение -задължително тествай водно и пали камината преди да си затворил с облицовка .
 На този извод ако няма да е съда , сложи тетка в която отгоре завий гилза за датчици , а отстрани завий коляно нипел обърнато нагоре и там завий обезвъздушител ,в гилзата може да пъхнеш или сензора на ТР 6 цата или сензор на термометър който се монтира на фасадата само за кеф.Ако купиш от широките гилзи ще побереш и двата сензора на терморегулатора и термометъра .не се съмнявам че ще ни изненадаш с твоето решение -задължително тествай водно и пали камината преди да си затворил с облицовка .