• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 42
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Почти навсякъде майсторите ,ползват неръждаемите гъвкави димоотводи при монтаж на камини :wink: остава въпроса как би се изчистила някога тази тръба -явно не се запушва често .Аз от опит знам че на котлите се напрупват сажди по тая тръба и от време на време я вадя където ме викнат и я почиствам .1-2 сантиметра вътре се налепя със сажди , гори си но като я потупнеш бие на тъпо , за камините които се обличат с гипскартон или камък незнам как става :wink: Явно се разчита на медикаменти които се слагат в камината да почистят комина , само бензин да не е -че :-D
naskov - майстор
maxuel82 написа:
Камерата е на 50 см над паркета мисля че няма да го загрява :? Но ако все пак го загрява като почна да я "обличам" отдолу ще сложа мрамор :idea: Сега чета упътването за монтажа на камерата и ми направи впечатление че кюнеца НЕ трябва да прави прав ъгъл ! Т.е. трябва да си купя гъвкъв иноксов кюнец за да направя дъга от камерата до комина :? Е те това не го знаех :?
Преди да си купиш неръжадаем кюнец хубаво е да знаеш, че има два вида гъвкави кюнци- двустенни( с гладка вътрешна стена) и едностенни (каквото е вън, такова е и вътре). Вторите са по-евтини и честно казано съм по-доволен от тях. При двустенните съм имал случаи, при които вътрешната стена се разплита там, където е огъвката. На правите участъци няма приблеми. Нека и колегите споделят опит.
maxuel82 - специалист
а откъде да купя такива кюнци :? Днес ходих в големите хипермаркети но нямат имат само алуминиеви които не ми вършат работа ! :? А на комина ще трябва ли да слагам розетка или направо да набутам тръбата и да подмажа с термоустойчие теракол :?
Bobivan - специалист
Откъде ли не...например оттука....
Розетката е по доброто решение...дава възможност за лесно чистене...
maxuel82 - специалист
На камината има една тръбичка към която е трябвало да се свърже разширителния съд !Кое е по-добре да свържа на тази тръбичка :? автоматичния обезвъздушител или термометъра (датчика на термостата ) :?Ако сложа такъв терморегулатор може ли да не слагам механичен термометър :

Прикачен файл

22916-39961-large.jpg
22916-39961-large.jpg (18.94 KиБ) Видяна 5676 пъти

Прикачен файл

Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (33.71 KиБ) Видяна 5676 пъти
Bobivan - специалист
Вържи разширителният съд....а на тръбичката "вържи" термометър със изнесена сонда и го изнеси на облицовката на камината.. Термостата е друга бира....
vankovarnata - специалист
maxuel82 написа:
термометъра (датчика на термостата ) :?Ако сложа такъв терморегулатор :
Тоя е на доста по-ниска цена и бачка идеално.
http://www.frigocommerce.com/index.php? ... _version=4[/img]
maxuel82 - специалист
vankovarnata написа:

Тоя е на доста по-ниска цена и бачка идеално.
Е откъде да си купя такъв ?
filmatoplo - майстор
Къде ги продават и колко струват :? :) На този извод ако няма да е съда , сложи тетка в която отгоре завий гилза за датчици , а отстрани завий коляно нипел обърнато нагоре и там завий обезвъздушител ,в гилзата може да пъхнеш или сензора на ТР 6 цата или сензор на термометър който се монтира на фасадата само за кеф.Ако купиш от широките гилзи ще побереш и двата сензора на терморегулатора и термометъра .не се съмнявам че ще ни изненадаш с твоето решение -задължително тествай водно и пали камината преди да си затворил с облицовка . :wink:
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
Къде ги продават и колко струват
:ops: :ops: :ops:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 42

Тема "Локално парно- въпроси за направата му + снимки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: