съб май 02, 2020 8:05 amLazarGanev написа: Здрасти Свен,Благодаря за отговорите.
няколко неща не ми харесват от идеята ти, избързай консултациите с колегата си.
да разбирам че дефектите по тръбите са нормални?
1. Сигурен съм че е стиропор, аз съм го правил, топчета са с размер 3-7 мм, смесвам ги с цимент и вода, циментовата каша полепва по тях, и като се положат, буквално опират едно в друго и цимента остава само в кухините между тях, а когато стегне, става по здраво от газобетон. от сайта от където купих топчетата дават рецепта, и моята топлопроводимост е около 0,07-0,08. На XPS е около 0,033, аз съм 2,3 пъти по-лоша, но компенсирам с дебелина, а и всичко ми е монтирано по стените не мога да вдигам проектното ниво на готовия под.
2. На мястото на кръстосването ще преглява ли? виждал съм снимки на подово в нета, на тях имаше кръстосвания (на тръби за радиаторите вървят по диагонал през стаята, под подовото), но в нета не се знае кое е правилно и кое не е. Например: всеки слага картон, но като прочетеш инструкциите на кнауф, разбираш че 80% от изискванията никой не ги спазва.
3. ОК
4. Да знам за двоен меандър, другите стаи са ми така, но в банята има стеничка за отделяне на душа, има стена за отделяне на пералнята, има чупка при щранга, бягам от тръбите за канала и това се получи.