Най - вълнуващия въпрос зимно време.
swenstyle - специалист
съб май 02, 2020 8:05 amLazarGanev написа:
Здрасти Свен,
няколко неща не ми харесват от идеята ти, избързай консултациите с колегата си.
Благодаря за отговорите.
да разбирам че дефектите по тръбите са нормални?
1. Сигурен съм че е стиропор, аз съм го правил, топчета са с размер 3-7 мм, смесвам ги с цимент и вода, циментовата каша полепва по тях, и като се положат, буквално опират едно в друго и цимента остава само в кухините между тях, а когато стегне, става по здраво от газобетон. от сайта от където купих топчетата дават рецепта, и моята топлопроводимост е около 0,07-0,08. На XPS е около 0,033, аз съм 2,3 пъти по-лоша, но компенсирам с дебелина, а и всичко ми е монтирано по стените не мога да вдигам проектното ниво на готовия под.
2. На мястото на кръстосването ще преглява ли? виждал съм снимки на подово в нета, на тях имаше кръстосвания (на тръби за радиаторите вървят по диагонал през стаята, под подовото), но в нета не се знае кое е правилно и кое не е. Например: всеки слага картон, но като прочетеш инструкциите на кнауф, разбираш че 80% от изискванията никой не ги спазва.
3. ОК
4. Да знам за двоен меандър, другите стаи са ми така, но в банята има стеничка за отделяне на душа, има стена за отделяне на пералнята, има чупка при щранга, бягам от тръбите за канала и това се получи.

Прикачен файл

MAXTERM 1jpg-800x800.jpg
MAXTERM 1jpg-800x800.jpg (88.43 KиБ) Видяна 3214 пъти

Прикачен файл

Smesvane_1m3-800x800.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Перлит
При водно подово няма как да прегреят участъци, защото водата разнася топлината. Тръби могат да се кръстосват на различни нива, когато се налага, но в твоя случай няма нужда от такова кръстосване, подреди си кръговете по ред.
Hursa - майстор
Мисля, че питащия има предвид "полистиролбетон". Но може би в случая - "перлитобетона" е по-подходящ.
пет май 01, 2020 8:25 pmswenstyle написа:
Изпълнен канал и частична замазка от стиропоробетон, с дебелина 6-7 см, колкото да скрия тръбите ...
пс Т. е. замазката вече я има, сорри. :)
munio - напреднал
чет апр 30, 2020 7:48 am1115 написа:
Има малко право човека - темите са огромни и се четат с дни. Ако човек рови за информация ще му стане лошо (от опит казвам).
В една тема един писал едно, а друг го контрирал без доводи - намесва се трети със снимки от ибей, които не са актуални и липсват, част от линковете не работят и т.н. Да не споменавам, че има калъфи, които само дращят обиди и се заяждат. Аз ги игнорирам но се сещам за един, който слава Богу изчезна - idio ...indio или нещоот сорта беше.

Сега обаче да кажа и на автора - абе младеж, аз лично отделих повече от 5 мин, честно. Може да съм тъп и за това да не съм схванал, но това са драсканици на 6 годишен в детска градина. Имах желание да отговоря, но не съм сигурен в чертежа ти.
Иначе ако беше както трябва щеше да стане ясно не за 2 минути, а за 2 сек......и да получиш отговор за още 2 сек.
Аз лично съм изчел цялата тема, чрез тоя форум спестих много пари и главоболия. Сам си направих системата подово отопление и сам си монтирах ТП. Така че тоя форум е златен, а хората писали тук заслужават адмираций, защото са си били главите жестоко докато стигнат до решенията които ни вършат работа, така че Респект.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон май 04, 2020 8:51 ammunio написа:

Аз лично съм изчел цялата тема, чрез тоя форум спестих много пари и главоболия. Сам си направих системата подово отопление и сам си монтирах ТП. Така че тоя форум е златен, а хората писали тук заслужават адмираций, защото са си били главите жестоко докато стигнат до решенията които ни вършат работа, така че Респект.
:2thumbs:
Точно така - за да питаш правилно и да ти отговорят адекватно, поне малко-малко трябва да си прочел, за да си в час и да задаваш умни въпроси
MuTeB_ - специалист
Здравейте,
Попаднах в ситуация на която не знам кой е правилния изход. На площта която подготвям за подово отопление от 100 кв.м. -първи етаж от къща, има разлика в нивата от 2 до 3 см. Ако се направи изравнителна замазка под фибрана, не остава място за изпълнение на топлия под-има 11до 12 см до готов под. Как е правилно да постъпя в случая?
ccvetanov95 - специалист
пон май 04, 2020 7:05 pmLazarGanev написа:

Точно така - за да питаш правилно и да ти отговорят адекватно, поне малко-малко трябва да си прочел, за да си в час и да задаваш умни въпроси
И не трябва да си циганин. Щото във форума е пълно с дискриминатори, комунисти и хора над 100 г. Които, като чуят, че някой е циганин... Леле майко :snakeman:
пон май 04, 2020 8:23 pmccvetanov95 написа:
пон май 04, 2020 7:05 pmLazarGanev написа:

И не трябва да си циганин. Щото във форума е пълно с дискриминатори, комунисти и хора над 100 г. Които, като чуят, че някой е циганин... Леле майко :snakeman:
Ревеш като да си фалшив циганин. Аз отраснах с такива и си живеем в Мир и сговор, над 50 години, все още. Не съм чул, някой от тях да е толко ревлив.
Пък може и да си по особен циганин.
Бе поне не ревеш правилно, да ти кажа.
munio - напреднал
пон май 04, 2020 8:12 pmMuTeB_ написа:
Здравейте,
Попаднах в ситуация на която не знам кой е правилния изход. На площта която подготвям за подово отопление от 100 кв.м. -първи етаж от къща, има разлика в нивата от 2 до 3 см. Ако се направи изравнителна замазка под фибрана, не остава място за изпълнение на топлия под-има 11до 12 см до готов под. Как е правилно да постъпя в случая?
Ако е на цялата площ тази рязлика, не е проблем с последната замазка ще компенсираш разликите. Проблем ще е ако е от стая към стая (праг), понеже тръбите ще са ти във въздуха
MuTeB_ - специалист
вт май 05, 2020 6:58 ammunio написа:
пон май 04, 2020 8:12 pmMuTeB_ написа:
Здравейте,
Ако е на цялата площ тази рязлика, не е проблем с последната замазка ще компенсираш разликите. Проблем ще е ако е от стая към стая (праг), понеже тръбите ще са ти във въздуха
На цялата площ. В момента е на бетонна плоча след основите. Която е на вълни по-скоро, без прагове. Не знам ако финалната замазка е с различни дебелини, до 2-3 сантиметра, няма ли да окаже лошо влияние, като по-топли и по студени зони например.

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: