Даде пак на мойта става .
странно племе сме
студено ни е -апък пием студела бира и ледена ракийка , студена мастика със истудена диня
тц тц тц .
torbalan написа:малко сравняваш кон с кокошка...Щом 10 киловата са нищо за ток, какво мога да кажа повече, що не ги сметнеш на сегашни цени, ти колко ток харчиш в момента, 300-500, а аз ги навъртах за 2 дена .
10 квт подово с колко квт котел го сравняваш?
то по принцип и аз не съм фен на подовото, но това е друга тема ;)
Пример, кухня 13-14 кв.м. аз бях с 2.2 киловата, по пода не можеше да стоиш 10 мин. без да трябва да си преместиш краката, колко по топло да го направя, на кокили ли да ходя. Подовото се пускаше Септември и се гасеше Май месец, нон стоп 24 часа, директно без реле, който е идвал в къщи знае много добре. Имал съм по много гости и ми се е налагало да спя на земята, спал съм на минуси при отворен прозорец(балконска врата) и не е могло да се спи, Но това само легнал на пода.
Относно котела, котела ми е 29 киловата, взет за два етажа, НО слагам точно колкото ми трябва, ни повече ни по малко 4 тона на сезон, на 24 часа гори 17-18 ч, грея 77 глидера Vox на 600мм. сметни си сам като толкова разбираш от киловати .
Топло,
да, не съм имал изолация, но за сметка на това пода ми пареше 24 часа в денонощие, изолацията отпада, дай нещо друго .
Комина ми е железен 14.5 м. , на втория метър не можеш да разбереш, че котлето работи, а отделно от това ми е в коридора, няма грам топлина от него.
От това съм доволен, на него държа, казвам си мнението, и това ли не мога да правя, защо пък вашето мнение да ми харесва .
Не, не ми допада, подово не ми допада, това е мое мнение достигнато от опит и не ми пука за ония и тоя кво казал и писал.
Личното мнение ми е такова !