Да наистина, ако този бутон не е само за несъществуващия вентилатор, а и за помпата, то волтовите настройки за същия вентилатор, в параметри pr23-pr27, променят ли нещо по помпата?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivoto
- специалист
1731 мнения в "Настройки на BURNit Comfort PM 23"
chungata
- специалист
mimitoni написа:Колега тези параметри са за вентилатор на въздушен топлообменик1 а не за водната помпаЗначи няма смисъл да променям нещо от този бутон, след като превключа водната помпа на 1ва степен
Иначе в книжлето с инструкции въпросният бутон №5 е означен за "намаляване на мощност– работи/не работи - променя мощността на камината", докато бутон № 6 е означен за "увеличаване на мощност– работи/не работи - променя мощността на ПОМПАТА". Та при това описание как и от къде софтуерно, освен от палчето на помпата, да променя мощността?
Здравейте колеги и от мен, за много години и т.н.. Ще ме извинявате за въпросчето, но моля за помощ. Как да накарам камината ми да работи само по температура на водата, задавам стайна температура 40 градуса а температура на водата 65 градуса, а камината ми още на 56 градуса на температурата на водата минава в режим на модулация и това е, на която и степен да и кажа да работи тя си модулира и това е. Според мен достига стайната температура и минава в режим на модулация от там насетне каквото и да правя тя си работи на 1 степен и това е. Помагайте моля
Svezar
- специалист
riko_danev написа:задавам стайна температура 40 градуса .... Според мен достига стайната температура и минава в режим на модулацияТа казваш достига стайната която си задал 40 градуса и почва да модулира
Чета тука из форума и гледам на тоя му работи камината на 3 степен на другия на 2, моята каквото и да я правя, все си модулира и е на първа степен. А още едно въпросче колко би трябвало да са ми нормално димните газове моите се въртят около 140 при 0,6s za пълнене и 1600 на вентилатора
chungata
- специалист
Svezar написа:Svezar, не мисля че принципа е такъв. Моята камина намаля степените при достигане на 1 градус под зададената температура и преминава на 1ва степен при достигане на градусите, а надписа модулация го изписва при 1 градус над зададената температура.riko_danev написа:задавам стайна температура 40 градуса .... Според мен достига стайната температура и минава в режим на модулацияТа казваш достига стайната която си задал 40 градуса и почва да модулираАко полееш малко вода по земята и ще стане сауна
Сега сериозно,принципа на работа си е такъв,10 градуса под зададената темп. на водата сваля степените и на първа продължава да гони тези които си задал /65 в случая/,ако успее да ги стигне /зависи от външната температура и настройките на горенето/ ще изгасне и ще падне 15 градуса надолу преди пак да запали !
То ако принципа е такъв на работа, трябва да се задават 10 градуса нагоре от желаните.....
Моля всички който пишем в тази тема малко да актуализираме данните за разхода и актуалните настройки.
При мен сега са 1 - 0.6 - 1600; 2 - 0.8 - 1650; 3 - 1.0 - 1750;load pellet на -4; Отоплявам 100кв. апартамент; зададена Т на водата 62гр.; разход 2 чувала за 22 часа. През по голяма част от времето модулира между 1ва и 2ра степен. Послушах съвета на bogesman и свалих помпата на 1ва степен(за сега не откривам разликата).
Ако някой постига по добър разход моля да сподели настройките
ivoto
- специалист
1 - 0.7 - 1700;
2 - 0.9 - 1750;
3 - 1.1 - 1800;
load pellet на -8;
модулация по газове - при 150 градуса. Ако вземе да се засилва прекалено много, да се успокоява...
Отоплявам 2 етажа по 70 кв на тухлена къща с 5 см стиропор и вата; (90 броя 200 ватови глидера + 3 лири)
Зададена стайна температура 23 градуса.
Разход в новогодишните студове - 2 чувала румънски пелети, при Т на водата 52-58 гр. Разход по-миналата година, при минус 12 и при чисто нова и незапушена печка - 2.5 чувала, ама нерумънски пелети.
Разход при положителни температури - чувал и нещо.
Минимален разход на камината ( абсолютен минимум, гори колкото да не изгасне) - чувал на денонощие. Под чувал никога не съм падал. На 12 градуса външна температура пускам климатиците, защото чувал на денонощие не ме кефи.
2 - 0.9 - 1750;
3 - 1.1 - 1800;
load pellet на -8;
модулация по газове - при 150 градуса. Ако вземе да се засилва прекалено много, да се успокоява...
Отоплявам 2 етажа по 70 кв на тухлена къща с 5 см стиропор и вата; (90 броя 200 ватови глидера + 3 лири)
Разход в новогодишните студове - 2 чувала румънски пелети, при Т на водата 52-58 гр. Разход по-миналата година, при минус 12 и при чисто нова и незапушена печка - 2.5 чувала, ама нерумънски пелети.
Минимален разход на камината ( абсолютен минимум, гори колкото да не изгасне) - чувал на денонощие. Под чувал никога не съм падал. На 12 градуса външна температура пускам климатиците, защото чувал на денонощие не ме кефи.
mimitoni
- специалист
ivoto написа:1 - 0.7 - 1700;1-0,5-1300 2-0,7-1500 3-1,2-1700 4-1,5-1900 5-2-2000. load pelet -8. Т. стаен термостат 24гр. Т. вода 60гр. Т. изх. газове на 4ст.-108гр. Разхода на пелети/букови/ ми е малко по голям от този на ivoto. Чистене му е маиката
2 - 0.9 - 1750;
3 - 1.1 - 1800;
load pellet на -8;
benimm8808
- специалист
ivoto написа:1 - 0.7 - 1700;Kолега искаш да кажеш ако правилно съм те разбрал,че без да бараш настройките на 1,2,3 степен разхода ти се променя само в зависимост от външните температури?
2 - 0.9 - 1750;
3 - 1.1 - 1800;
load pellet на -8;
Сега споделям и моя разход за момента с настройки 1-0,5-1350;2-0,7-1550; 3-1-1700. Чувал на 12-13 часа(15кг.),монтирах и 200л. бойлер и затова разхода сега ми е толкова,преди правех с 1 чувал 15 часа.Като цяло не забелязвам разхода да ми се променя в зависимост от външните температури,и според мен това се дължи на факта,че разликата в стайната температурата вечер в 12 часа(гася я) и сутрин в 7 когато я паля е 1-2 градуса.Гася я на 25гр. стайна температура и сутрин я паля на 23 стайна.
Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература