Да наистина, ако този бутон не е само за несъществуващия вентилатор, а и за помпата, то волтовите настройки за същия вентилатор, в параметри pr23-pr27, променят ли нещо по помпата?

mimitoni написа:Колега тези параметри са за вентилатор на въздушен топлообменик1 а не за водната помпаЗначи няма смисъл да променям нещо от този бутон, след като превключа водната помпа на 1ва степен
riko_danev написа:задавам стайна температура 40 градуса .... Според мен достига стайната температура и минава в режим на модулацияТа казваш достига стайната която си задал 40 градуса и почва да модулира
Svezar написа:Svezar, не мисля че принципа е такъв. Моята камина намаля степените при достигане на 1 градус под зададената температура и преминава на 1ва степен при достигане на градусите, а надписа модулация го изписва при 1 градус над зададената температура.riko_danev написа:задавам стайна температура 40 градуса .... Според мен достига стайната температура и минава в режим на модулацияТа казваш достига стайната която си задал 40 градуса и почва да модулираАко полееш малко вода по земята и ще стане сауна
Сега сериозно,принципа на работа си е такъв,10 градуса под зададената темп. на водата сваля степените и на първа продължава да гони тези които си задал /65 в случая/,ако успее да ги стигне /зависи от външната температура и настройките на горенето/ ще изгасне и ще падне 15 градуса надолу преди пак да запали !
ivoto написа:1 - 0.7 - 1700;1-0,5-1300 2-0,7-1500 3-1,2-1700 4-1,5-1900 5-2-2000. load pelet -8. Т. стаен термостат 24гр. Т. вода 60гр. Т. изх. газове на 4ст.-108гр. Разхода на пелети/букови/ ми е малко по голям от този на ivoto. Чистене му е маиката
2 - 0.9 - 1750;
3 - 1.1 - 1800;
load pellet на -8;
модулация по газове - при 150 градуса. Ако вземе да се засилва прекалено много, да се успокоява...
Отоплявам 2 етажа по 70 кв на тухлена къща с 5 см стиропор и вата; (90 броя 200 ватови глидера + 3 лири)
Зададена стайна температура 23 градуса.
Разход в новогодишните студове - 2 чувала румънски пелети, при Т на водата 52-58 гр. Разход по-миналата година, при минус 12 и при чисто нова и незапушена печка - 2.5 чувала, ама нерумънски пелети.
Разход при положителни температури - чувал и нещо.
Минимален разход на камината ( абсолютен минимум, гори колкото да не изгасне) - чувал на денонощие. Под чувал никога не съм падал. На 12 градуса външна температура пускам климатиците, защото чувал на денонощие не ме кефи.
ivoto написа:1 - 0.7 - 1700;Kолега искаш да кажеш ако правилно съм те разбрал,че без да бараш настройките на 1,2,3 степен разхода ти се променя само в зависимост от външните температури?
2 - 0.9 - 1750;
3 - 1.1 - 1800;
load pellet на -8;
модулация по газове - при 150 градуса. Ако вземе да се засилва прекалено много, да се успокоява...
Отоплявам 2 етажа по 70 кв на тухлена къща с 5 см стиропор и вата; (90 броя 200 ватови глидера + 3 лири)
Зададена стайна температура 23 градуса.
Разход в новогодишните студове - 2 чувала румънски пелети, при Т на водата 52-58 гр. Разход по-миналата година, при минус 12 и при чисто нова и незапушена печка - 2.5 чувала, ама нерумънски пелети.
Разход при положителни температури - чувал и нещо.
Минимален разход на камината ( абсолютен минимум, гори колкото да не изгасне) - чувал на денонощие. Под чувал никога не съм падал. На 12 градуса външна температура пускам климатиците, защото чувал на денонощие не ме кефи.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: