• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivoto - специалист
Да наистина, ако този бутон не е само за несъществуващия вентилатор, а и за помпата, то волтовите настройки за същия вентилатор, в параметри pr23-pr27, променят ли нещо по помпата?
mimitoni - специалист
Колега тези параметри са за вентилатор на въздушен топлообменик1 а не за водната помпа [-X
chungata - специалист
mimitoni написа:
Колега тези параметри са за вентилатор на въздушен топлообменик1 а не за водната помпа [-X
Значи няма смисъл да променям нещо от този бутон, след като превключа водната помпа на 1ва степен :?
Иначе в книжлето с инструкции въпросният бутон №5 е означен за "намаляване на мощност– работи/не работи - променя мощността на камината", докато бутон № 6 е означен за "увеличаване на мощност– работи/не работи - променя мощността на ПОМПАТА". Та при това описание как и от къде софтуерно, освен от палчето на помпата, да променя мощността?
Здравейте колеги и от мен, за много години и т.н.. Ще ме извинявате за въпросчето, но моля за помощ. Как да накарам камината ми да работи само по температура на водата, задавам стайна температура 40 градуса а температура на водата 65 градуса, а камината ми още на 56 градуса на температурата на водата минава в режим на модулация и това е, на която и степен да и кажа да работи тя си модулира и това е. Според мен достига стайната температура и минава в режим на модулация от там насетне каквото и да правя тя си работи на 1 степен и това е. Помагайте моля
Svezar - специалист
riko_danev написа:
задавам стайна температура 40 градуса .... Според мен достига стайната температура и минава в режим на модулация
Та казваш достига стайната която си задал 40 градуса и почва да модулира :-D Ако полееш малко вода по земята и ще стане сауна :lol: Сега сериозно,принципа на работа си е такъв,10 градуса под зададената темп. на водата сваля степените и на първа продължава да гони тези които си задал /65 в случая/,ако успее да ги стигне /зависи от външната температура и настройките на горенето/ ще изгасне и ще падне 15 градуса надолу преди пак да запали !
Чета тука из форума и гледам на тоя му работи камината на 3 степен на другия на 2, моята каквото и да я правя, все си модулира и е на първа степен. А още едно въпросче колко би трябвало да са ми нормално димните газове моите се въртят около 140 при 0,6s za пълнене и 1600 на вентилатора
chungata - специалист
Svezar написа:
riko_danev написа:
задавам стайна температура 40 градуса .... Според мен достига стайната температура и минава в режим на модулация
Та казваш достига стайната която си задал 40 градуса и почва да модулира :-D Ако полееш малко вода по земята и ще стане сауна :lol: Сега сериозно,принципа на работа си е такъв,10 градуса под зададената темп. на водата сваля степените и на първа продължава да гони тези които си задал /65 в случая/,ако успее да ги стигне /зависи от външната температура и настройките на горенето/ ще изгасне и ще падне 15 градуса надолу преди пак да запали !
Svezar, не мисля че принципа е такъв. Моята камина намаля степените при достигане на 1 градус под зададената температура и преминава на 1ва степен при достигане на градусите, а надписа модулация го изписва при 1 градус над зададената температура.
То ако принципа е такъв на работа, трябва да се задават 10 градуса нагоре от желаните.....

Моля всички който пишем в тази тема малко да актуализираме данните за разхода и актуалните настройки.
При мен сега са 1 - 0.6 - 1600; 2 - 0.8 - 1650; 3 - 1.0 - 1750;load pellet на -4; Отоплявам 100кв. апартамент; зададена Т на водата 62гр.; разход 2 чувала за 22 часа. През по голяма част от времето модулира между 1ва и 2ра степен. Послушах съвета на bogesman и свалих помпата на 1ва степен(за сега не откривам разликата).
Ако някой постига по добър разход моля да сподели настройките :cool:
ivoto - специалист
1 - 0.7 - 1700;
2 - 0.9 - 1750;
3 - 1.1 - 1800;
load pellet на -8;
модулация по газове - при 150 градуса. Ако вземе да се засилва прекалено много, да се успокоява...
Отоплявам 2 етажа по 70 кв на тухлена къща с 5 см стиропор и вата; (90 броя 200 ватови глидера + 3 лири)
Зададена стайна температура 23 градуса.
Разход в новогодишните студове - 2 чувала румънски пелети, при Т на водата 52-58 гр. Разход по-миналата година, при минус 12 и при чисто нова и незапушена печка - 2.5 чувала, ама нерумънски пелети.
Разход при положителни температури - чувал и нещо.
Минимален разход на камината ( абсолютен минимум, гори колкото да не изгасне) - чувал на денонощие. Под чувал никога не съм падал. На 12 градуса външна температура пускам климатиците, защото чувал на денонощие не ме кефи.
mimitoni - специалист
ivoto написа:
1 - 0.7 - 1700;
2 - 0.9 - 1750;
3 - 1.1 - 1800;
load pellet на -8;
модулация по газове - при 150 градуса. Ако вземе да се засилва прекалено много, да се успокоява...
Отоплявам 2 етажа по 70 кв на тухлена къща с 5 см стиропор и вата; (90 броя 200 ватови глидера + 3 лири)
Разход в новогодишните студове - 2 чувала румънски пелети, при Т на водата 52-58 гр. Разход по-миналата година, при минус 12 и при чисто нова и незапушена печка - 2.5 чувала, ама нерумънски пелети.
Минимален разход на камината ( абсолютен минимум, гори колкото да не изгасне) - чувал на денонощие. Под чувал никога не съм падал. На 12 градуса външна температура пускам климатиците, защото чувал на денонощие не ме кефи.
1-0,5-1300 2-0,7-1500 3-1,2-1700 4-1,5-1900 5-2-2000. load pelet -8. Т. стаен термостат 24гр. Т. вода 60гр. Т. изх. газове на 4ст.-108гр. Разхода на пелети/букови/ ми е малко по голям от този на ivoto. Чистене му е маиката :rolleyes: Абе колеги какво е това по на горе :? :?
benimm8808 - специалист
ivoto написа:
1 - 0.7 - 1700;
2 - 0.9 - 1750;
3 - 1.1 - 1800;
load pellet на -8;
Kолега искаш да кажеш ако правилно съм те разбрал,че без да бараш настройките на 1,2,3 степен разхода ти се променя само в зависимост от външните температури?

Сега споделям и моя разход за момента с настройки 1-0,5-1350;2-0,7-1550; 3-1-1700. Чувал на 12-13 часа(15кг.),монтирах и 200л. бойлер и затова разхода сега ми е толкова,преди правех с 1 чувал 15 часа.Като цяло не забелязвам разхода да ми се променя в зависимост от външните температури,и според мен това се дължи на факта,че разликата в стайната температурата вечер в 12 часа(гася я) и сутрин в 7 когато я паля е 1-2 градуса.Гася я на 25гр. стайна температура и сутрин я паля на 23 стайна.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: