Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
Честно казано от тази камина с тези парове не разбирам, но още не съм видял здрава камина да не работи с заводски настройки. Може да гори повече, може да пуши повече, но винаги работи и топли яко. Вие сте като повечето газаджии. Идва колата с проблем и веднага се хващате да въртите настройките, че е по лесно, отколкото да се хванете и намерите проблема. То колата с тези настройки е работила 100к километра, но не - настройките са виновни.
Като спомена газаджии.....
Нова АГУ, излизам от сервиза с 13/100 извънградско
Пипнах настройките- 11.3!!! Кола 60коня!!
Преди седмица си оправих хардуера- правилният смесител на правилното място.
Комбинирано 8.8/100.
Бах са у майстора!
Центровка и настройки не се променят. Нещо се е счупило.

по. Явно запали пущината и сега се радва на невиждан огън?!
Ri954r - помощник
Камината я взех така от на баба ми къщата там още от слагането не работеше като хората минаха 15 майстора и нищо накрая реши да я махне и я взех аз да се мъча но не иска нещо със стоковите настройки (който съм ги изкарал сайт за аурига 25кв) работи но както казвам не е както трябва с тези параметри където горе сте ги написали пускам я и след 10 15 мин светка в ляво лампата че няма пелети и камината спира не е стигнала пак няква темп дайте от ваши камини настройки или не знам и за този преостат нещо ако имате снимки или информация за крачета и маркуча къде е правилно да е
Ri954r - помощник
Камината я взех така от на баба ми къщата там още от слагането не работеше като хората минаха 15 майстора и нищо накрая реши да я махне и я взех аз да се мъча но не иска нещо със стоковите настройки (който съм ги изкарал сайт за аурига 25кв) работи но както казвам не е както трябва с тези параметри където горе сте ги написали пускам я и след 10 15 мин светка в ляво лампата че няма пелети и камината спира не е стигнала пак няква темп дайте от ваши камини настройки или не знам и за този преостат нещо ако имате снимки или информация за крачета и маркуча къде е правилно да е
ivanovbg - майстор
Я провери да не пробоксува шнека. Имах такъв случай с хлабаво законтрящо болтче. Или някакво запушване по шнека. Явно малко пелети падат в паничката. Виж и за разместване на ламарините. В моята има няколко подвижни ламарини и при пренасянето се бяхаразместили и ми тормозеха шнека.
ivanovbg - майстор
ср ное 06, 2024 4:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
Като спомена газаджии.....
Нова АГУ, излизам от сервиза с 13/100 извънградско
Пипнах настройките- 11.3!!! Кола 60коня!!
Преди седмица си оправих хардуера- правилният смесител на правилното място.
Комбинирано 8.8/100.
Бах са у майстора!
Центровка и настройки не се променят. Нещо се е счупило.

по. Явно запали пущината и сега се радва на невиждан огън?!
Това казвам, може да харчи, но върви. Така е и с печката.
Тази печка щом реве за пелети, значи не може да вдигне Т на газовете, или не ги отчита правилно.
Затова се гаси.
От написаното, а именно, че препълва, извода за мен е, че се подава прекалено много гориво, а въздуха е малко. Няма как да се развие пламък, който да вдигне градуси, няма огън .
Тези неща е трябвало да се променят- пелетите да се намалят или въздуха да се увеличи.
ivanovbg - майстор
Еми ако има някъде запушване по ризата още от момиче... Някакъв фабричен дефект. При мен като почне да вдига над 75 градуса на димните на първа степен тръбите над горелката са за почистване и ги минавам с четката. Да не е превъртяла перката на вентилатора. Мотора си бръмчи, но перката се върти бавно. За мен е механичен проблем.
Да напише стойностите на параметри вентилатор.
При заводски и изправен вентилатор няма да извежда грешка пресостат или отворена врата.
bmahob - майстор
ср ное 06, 2024 9:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
Да напише стойностите на параметри вентилатор.
При заводски и изправен вентилатор няма да извежда грешка пресостат или отворена врата.
Грешка за пресостата вади и при запушено маркучле :)

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: