Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
6osi6 написа:
n.ganev написа:
залепям твърд изолационен материал - напр. вермикулит.
Ганев, от къде взимаш вермикулита?
Все още проучвам пазара - вносителите и ми се струва, че се набутнам, но за да е доволен клиента са нужни и жертви.
Относно помпата - обърни клемното табло да бъде точно срещу погледа ти - образно казано. Така ротора и се смазва по-добре от флуида в системата и при нежелан теч от някъде в клемното табло няма да проникне течност.
Някъде трисекционният го предлагат като 17кВ. но няма значение - струва ми се, че тоя кит е скъпичък. Има ли вътрешно дооборудване за тази цена?
n.ganev - майстор
Между другото - утре започвам " кутийка " точно за трисекционен. На клиента ще му излезе за 250 пари с вермикулита и една крива плоча бонус. Отделно иска стабилизатор и програмируеми ТГ. Голям джаз ще бъде - котлето е на тераса на четвърти етаж без асаньор #-o как е стигнало до там не знам ама ще го сгреем с Г......о :-D
димитар кисиов - специалист
кои модел програмеруени термо глави ще препоръчаш
n.ganev - майстор
Пробвах доста - даже и САЛУСи дето тука ги продават по 90 пари, и последно колега от форума ми купи от ЛИДЛ от Варна и ми изпрати по ЕКОНТ за 17 пари и си вършат ПЕРФЕКТНА работа. Така че отговора ми е : колкото по-ефтини - толкова по-добре стига да си ги настроиш според начина на пребиваване.
6osi6 - майстор
n.ganev написа:
струва ми се, че тоя кит е скъпичък. Има ли вътрешно дооборудване за тази цена?
Другият от kotly, който го предлагат тук за 1850 лева, ти идва на 785 евро, без да се знае кои е производителя, с по-малко функции на управлението, по-лоша изработка на вътрешния шнек, без дефлектор над горелката, без изолация и външни капаци за кутията, без комплекта за гасене с парафиновия предпазител и без двата комплекти шамотни плочи.
6osi6 - майстор
n.ganev написа:
залепям твърд изолационен материал... Все още проучвам пазара
От Терга купувал ли си?
http://www.tregaltd.com/products.aspx?id=554
шоп - майстор
6osi6, 963 евро комплекта кутия под виадруса, горелка 25 кв, бункер и управление ли струва?

Ако е така, цената не е лоша. Това предполагам с е ДДС и без транспорт.

Моята екоенергия 35кв с управление титан и бункер излезе с доставката към 1600лв, но без кутията за 6 секционният ми виадрус. Няма и парафиновата опция "пожарникар" но тя се прази за 3-5 лв с един месингов щуцер, туба 5л и маркуч 10мм.

П.П изправи помпата за бойлера за да и е хоризонтален вала, че от снимката ми се вижда, че е под някакъв особен ъгъл ( 30-45 градуса) и ще здаде багажа за 2-3 сезона.
6osi6 - майстор
шоп написа:
6osi6, 963 евро комплекта кутия под виадруса, горелка 25 кв, бункер и управление ли струва?

П.П изправи помпата за бойлера за да и е хоризонтален вала, че от снимката ми се вижда, че е под някакъв особен ъгъл ( 30-45 градуса) и ще здаде багажа за 2-3 сезона.
Цената е без транспорта за 32 kW с въглища и 20 kW на пелети, за Виадрус с 5 секции. Горе в ценовата таблица е CT/LU/1301/W, 5350, 50 злоти, но производителят ми прави отстъпка. Сега това управление не се предлага, има ново с кутия и USB връзка, но старото може да се поръча като част - отделно екрана и управляващия модул, без кутията за 150 евро.
Системата "пожарникар" с парафиновия предпазител е 7, 30 евро, в български лева - 14.20, не си заслужава да я правиш. Освен това в тази цена влиза и един брой сензор PT 1000 за 29 евро.

Помпата може да стои така, проверих в инструкциите - положението отговаря на позицията оградена с жълто.
Прикачен файл:
Untitled.png
Последна промяна от 6osi6 на пон авг 24, 2015 5:52 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
Моето управление си има сензор РТ 1000 за евариен режим, затова не го поръчах със система "пожарникар"

иначе това е екоенергия 35 кв
това е 6 секционният виадрус
бункера
пожарникара за 2.30лв
управление титан с четри сензора

Прикачен файл

SAM_8299.JPG И сърцето. Управление титан с 4 сензора, управление на две помпи, седмичен програматор и възможности за свързване на външен или стаен терморегулатор.

Прикачен файл

SAM_8300.JPG пожарникар

Прикачен файл

SAM_8301.JPG Бункера...съвет от мен. Не си го купувайте. Скъп е транспорта за такава едрогабаритна част. По добре направи си сам.

Прикачен файл

SAM_83021.JPG виадрусчето, купено на части за смешни пари

Прикачен файл

SAM_8303.JPG горелка екоенергия 35 киловата
6osi6 - майстор
шоп написа:
пожарникара за 2.30лв
Шопе, това е само щуцер.
Пожарникарят с два парафинови предпазителя изглежда така http://sklep.klimosz.pl/site_media/thum ... /28232.jpg

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: