Шамотните са под ламарината точно над мамъка.няма кк да премеря колко са от горешката но пламъка бие в тях.проблеми нямам досега с тази комфигурация.според мен пепеелта не може дасе върне в горвлката защото са издухвани от пламъка.мислил съм и за вермикулит но е много скъп а върши същта работа даже шамотите са по добри.със втприя вариант се стремя да вдигна още малко шамотните тухли от пламъка.но тук никой още не е казал даши е проблем пламъка да ние в тухлите.четох нещо за камерното съпротивление и че ако бишп ниско ималп по виспко КПДна котела мо не мога да намеря повече инфо. Според чрез тази доработка съм направил по високо камерно съпротивленое но не намирам литература за тази материя
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666
- специалист
5332 мнения в "Котел на пелети?"
jabata
- специалист
6osi6 написа:Можеш да махнеш плочите над горелката и да сложиш хоризонтално четири разминаващи се плочи или ламарина в мястото над пламъка.Като цяло идеята е добра, но повече или по-малко на теория. Незнам точно как е при Junkers котлите, но при неговия предшественик Dakon Dor там е първия ход, има едни тухли и т.н. и много трудно може човек да достигне да направи такова нещо каквото си написал. Но дори и да го направи така се получава малко глупаво че има един ход (оригиналния първи ход), където пътя е по-голям и съответно един където минават директно (оригиналния бункер) и ми се струва че голяма част от газовете ще минава през оригиналния бункер и идеята не мисля че ще донесе някаква ефективност, даже обратното спрямо първите 2 проекта (разсъжденията са базирани на закона на Бернули), и ако бъркам моля поправете ме.
borkata99
- специалист
jabata написа:Dakon Dor там е първия ход, има едни тухли и т.н. и много трудно може човек да достигне да направи такова нещо каквото си написал.viewtopic.php?f=10&t=49704&start=40 - цялата страница.............
Почти същото за което пишеш е направено вече и работи успешно при Стилиян и при други колеги /благодаря на всички за всичко споделено !!!/ от днес си работи идеално и при мене - препоръчвам на всички с подобни котли да пробват - поне не пречи и с нищо не нарушава работата на горелката и котела, а и .................. са писали доста за ефективността на котела.........

Има скици - изработка на реален модел - работа в реални условия - пробвани различни варианти - резултати.
Успех !

filmatoplo
- майстор

Здравейте!
Ще купувам котел на пелети. Мои познати ми препоръчаха този модел http://hydrotermbg.com/produkti/kotli/m ... -s-bunker/ .Става въпрос за модела, който е 29kw .Цената е около 4000лв.Сметките показват, че са ми нужни 24kw. Идеята ми е освен всички видове пелети да мога да горя и костилки например. А и общо взето ми казаха, че каквото и да сложа през филтъра на бункера, който представлява една метална скара(решетка) с дупки 2см х 2см, гори без проблем. Бихте ли ме посъветвали дали си заслужава?Плюсове, минуси?
Ще купувам котел на пелети. Мои познати ми препоръчаха този модел http://hydrotermbg.com/produkti/kotli/m ... -s-bunker/ .Става въпрос за модела, който е 29kw .Цената е около 4000лв.Сметките показват, че са ми нужни 24kw. Идеята ми е освен всички видове пелети да мога да горя и костилки например. А и общо взето ми казаха, че каквото и да сложа през филтъра на бункера, който представлява една метална скара(решетка) с дупки 2см х 2см, гори без проблем. Бихте ли ме посъветвали дали си заслужава?Плюсове, минуси?
filmatoplo
- майстор
Купувал съм някоко котела от там доволен съм , много са коректни ,за съжаление съм ползвал само котли МКК които са на твърдо гориво , на пролет ще купувам такъв на пелети с бункер .А по принцип аз съм монтирал на няколко котли МКК пелетни горелки Фероли и ГП 4 то поколение -работи супер катго топлообменник .
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература