Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
Пламъкът горелката бие в първия ход. С поставянето на няколко плочи или ламарини в него, топлите газове ще се разпределят към бункера.
borkata99 - специалист
jabata написа:
Dakon Dor там е първия ход, има едни тухли и т.н. и много трудно може човек да достигне да направи такова нещо каквото си написал.
viewtopic.php?f=10&t=49704&start=40 - цялата страница.............

Почти същото за което пишеш е направено вече и работи успешно при Стилиян и при други колеги /благодаря на всички за всичко споделено !!!/ от днес си работи идеално и при мене - препоръчвам на всички с подобни котли да пробват - поне не пречи и с нищо не нарушава работата на горелката и котела, а и .................. са писали доста за ефективността на котела......... :) нарочно не пиша КПД .
Има скици - изработка на реален модел - работа в реални условия - пробвани различни варианти - резултати.
Успех ! =D>
n.ganev - майстор
:? К'о напрайхте Баси? Дигнахте цената и на тез печки.
borkata99 - специалист
С твоя помощ и ти си в кюпа................ :goodman:
filmatoplo - майстор
:-D Закъсняхте , предварително купих акции на Дакон и Бош , пуснах малко слухове че са добри за пелети , агентите ми под прикритие направиха малко турболатори за зарибявка и готово -сега акциите скочиха двойно :wink: хубаво ама ще почакам до 1 април -тогава ще ми изплатят дивидента в размер на 7 цифрено число :lol: .
Здравейте!
Ще купувам котел на пелети. Мои познати ми препоръчаха този модел http://hydrotermbg.com/produkti/kotli/m ... -s-bunker/ .Става въпрос за модела, който е 29kw .Цената е около 4000лв.Сметките показват, че са ми нужни 24kw. Идеята ми е освен всички видове пелети да мога да горя и костилки например. А и общо взето ми казаха, че каквото и да сложа през филтъра на бункера, който представлява една метална скара(решетка) с дупки 2см х 2см, гори без проблем. Бихте ли ме посъветвали дали си заслужава?Плюсове, минуси?
filmatoplo - майстор
Купувал съм някоко котела от там доволен съм , много са коректни ,за съжаление съм ползвал само котли МКК които са на твърдо гориво , на пролет ще купувам такъв на пелети с бункер .А по принцип аз съм монтирал на няколко котли МКК пелетни горелки Фероли и ГП 4 то поколение -работи супер катго топлообменник .
n.ganev - майстор
borkata99 написа:
С твоя помощ и ти си в кюпа................ :goodman:
[-X "Как' Сийке , аз не съм от тях" - Чудомир ако някой е чел :cool:
borkata99 - специалист
n.ganev написа:
Чудомир ако някой е чел
едно време в час и пред класа му четяхме разказите :)
ама май ще ни ошамарят...............тука трябва да четем за котли-те.........
filmatoplo - майстор
:) Имаш лельо Пинке ,имаш .Сега отречи и за повдигането на котли върху кутия , и че си играеш с регулатори за тягата :wink: .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: