Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Термовентилите са повечко за ел или газови котли , може и с котли на твърдо гориво ама снабдени с повечко екстри и контрол -като електронна помпа с променлив дебит. :wink: за буферен съд ще спорим зимата.
PLOCHKATABG - специалист
Не, не, не искам да споря с никой, просто споделям лични опити и преживявания, в моите системи избягвам да има сложни уреди и техники свързани с електриката, при мен спират тока често и това е от огромно значение. Колкото по сложно-предпоставка за разваляне, не можем да постигнем всичко в дадена област, не и с финансите, които разполагаме.
Имам конспекти, брошури, чел съм много, но накрая опираме до финанси . Колкото по просто толкова по икономично и най вече безпроблемно. Те и 3 и 4 пътните вентили са в повечето случаи за смесено отопление, не толкова за други работи, използват се и за бойлери, топлообменници. Аз не съм толкова умен и богат, гледам да направя нещо, което ем да е евтино и в същото време да покрива повечето от изискванията за комфорт и безпроблемна работа.
Нямам и ЮПС, системата ми е така направена, че имам два радиатора, които са вързани така,че да компенсират липсата на ток и евентуално завиране без него.
filmatoplo - майстор
Да спирането на тока е проблем май само в БГ :-D 100 % инсталациите пострадват когато спре за часове или дни , на сезон ми прецакват по 1 слънчева инсталация -копаят безразборно и късат кабели после с дни няма ток .Юпиеса издържа 5-10 часа и сетне системата завира и губи част от течността .Въстановяването и ми коства доливане наново 5-10 литра течност и тръгва , но ядовете остават .Повечето покриви нямат достъп мъкнеш стълби и истроменти. :evil: За парната също , няколко са случаите на прегряване -особено белите тръби с ал вложка заминават на кино.след 100-120 градуса - та ако ще да е Хенко и менко :wink:
PLOCHKATABG - специалист
filmatoplo написа:
За парната също , няколко са случаите на прегряване -особено белите тръби с ал вложка заминават на кино.след 100-120 градуса - та ако ще да е Хенко и менко :wink:
Питай ме мен, че се проклинам за тези тръби и аз съм с тях, няма по гадна тръба от тази с алуминиева вложка, гадост и зараза, текът за щяло и не щяло, ама вече са под мазилката, ще разбивам в скоро време да ги махам. Нова технология, нема що-БОКЛУК, тръба с фитинг под мазилка, хора не правете тази грешка ..Да цензура и новите технологии, има и добри, но тази не струвааааа. Да не говорим за цена на фитинг, 25 мм 17-18 лв, скапаняци .
naskov - майстор
Спестил си някоя защита, признай си :)
PLOCHKATABG - специалист
naskov написа:
Спестил си някоя защита, признай си :)
Е са да кажа, че е изпълнено на 100% ще излъжа, не си крива душата, единственото, което съм спестил е това, че не използвах фреза за челосване, ама ако трябва да разчитам само на челосване, ебахти тръбата, тя се разтяга като локум при по големи температури.
Тогава реклама беше, слагай сам и забрави, нужни са ти само два броя гаечни ключове. И после оди вярвай на нови техники и реклами от производител .
Абе, само съм патил от нови технологии. Най доброто за мен е полипропилен с вложка за парно,а и с други не съм работил, защото нямам инструменти за "пресовка"
filmatoplo - майстор
Пресови- мресови отиват на кино :wink: , откак минах на мед -който си го е пизволил направо се спаси .Аз по принцип намам парно без -юпиес,предпазен клапан по температура и налягане , подобаващ разширителен мембранен съд , медни тръби , терморегулатор на помпата , филтър преди помпата -понякога са 2 , трипътен термовентил -абе под 10-12 000 лв няма парно .Е в тая цена влиза и котел Атмос ,ал радиатори или някой конвектор .
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
-абе под 10-12 000 лв няма парно
Дай боже всекиму :gott: :cooler: :respekt:
Къде ги намираш тия клиенти - а, сещам се - ти си уловил онези крайно нуждаещи се съдии, гости на Проморско :-D
filmatoplo - майстор
Лазаре тихо че ще ни върже бате Цецо. :-D ама ти отде позна .
LazarGanev - "Велик майстор"
Е как може някой друг да изберат? :prost:

Тема "Водно подово отопление-да има ли отдолу топлоизолация или не" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: