Термовентилите са повечко за ел или газови котли , може и с котли на твърдо гориво ама снабдени с повечко екстри и контрол -като електронна помпа с променлив дебит.
за буферен съд ще спорим зимата.
Не, не, не искам да споря с никой, просто споделям лични опити и преживявания, в моите системи избягвам да има сложни уреди и техники свързани с електриката, при мен спират тока често и това е от огромно значение. Колкото по сложно-предпоставка за разваляне, не можем да постигнем всичко в дадена област, не и с финансите, които разполагаме.
Имам конспекти, брошури, чел съм много, но накрая опираме до финанси . Колкото по просто толкова по икономично и най вече безпроблемно. Те и 3 и 4 пътните вентили са в повечето случаи за смесено отопление, не толкова за други работи, използват се и за бойлери, топлообменници. Аз не съм толкова умен и богат, гледам да направя нещо, което ем да е евтино и в същото време да покрива повечето от изискванията за комфорт и безпроблемна работа.
Нямам и ЮПС, системата ми е така направена, че имам два радиатора, които са вързани така,че да компенсират липсата на ток и евентуално завиране без него.