Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
20kW дори са много за вас. Дори бих казал от опит, че около 12-13кВ съвсем спокойно биха ви стигнали. Нямам време да седна да го сметна по-точно, но не вярвам да излезе нещо много по-различно.
andy_forresite - майстор
Въпросната горелка пасва най-добре с едноименния котел. Всичко друго няма да е по-ефективно. Или ще е много по-скъпо (скъп котел).
Ако сте избрали друг котел той трябва да е поне 24 киловата. Дори 28-30.
kazlatkova написа:
Благодаря за разяснението! Аз се обърках, защото едни познати имат 25 kw за 100 кв.
Другият ми въпрос е дали можем да вземем котел, който не е Грейко, но с горелката на Грейко? Има ли нещо, което трябва да гледаме, за да могат да работят добре заедно?
Имате ли помещение за котелно? Мислили ли сте за пелетна камина?
20 киловата ще ползвате, само като се прибирате от швейцарските алпи, а домът е студен.
При постоянно отопление максимума, който ви трябва е ок 10 киловата.
Ако изберете горелка Грейко, вземете и котел Грейко! Иначе може да се монтира на повечето познати ни котли.
Има и камини тип-котел. Без стъкло са, много малко топлина отдават и могат да се монтират в неотоплявано помещение.
Анди, пак си във вихъра си.
В мазето ще е котела. А ще се отоплява втория етаж на къщата.
Замислих се за друг вариант, тъй като за котела Грейко ще трябва да чакаме около 3 седмици-месец, но явно по-добре да изчакаме. Това с другия котел не го разбрах, защо ако е друг ще трябва да е повече klw?
kazlatkova написа:
Замислих се за друг вариант, тъй като за котела Грейко ще трябва да чакаме около 3 седмици-месец, но явно по-добре да изчакаме. Това с другия котел не го разбрах, защо ако е друг ще трябва да е повече klw?
Колегата чете много попива яко, та е научил, че по голямата топлообменна площ на котела усвоява повече от произведената топлина. Високо КПД, това е.
За котела Грейко-Експерт 20 има предположения, че всъщност може да усвои доста повече енергия. Затова е и препоръката за повечко киловати, ако е друг.
Така правят японците, Анди. Ще познаеш ли коя марка бигачки?
andy_forresite - майстор
Не разбрах какво питаш. Бъди по-ясен бре :) да не е нисан
Явно поръчките валят здраво.
andy_forresite написа:
Не разбрах какво питаш. Бъди по-ясен бре :) да не е нисан
Явно поръчките валят здраво.
Тъй де, разузнаваш добре. Карам една миниГодзила, ма съм далеч от заблуждаващите параметри на GTRa за мощността и времето на Северната дъга. Нещо такова ми намирисва и от към Горна, ма няма лошо, след като плашам за 20, пък получавам повече. Факт е, че са добри.
Поръчките валят щото има защо, вероятно.
andy_forresite - майстор
Знаеш ли защо валят? Две сериозни и две несериозни причини ще ти кажа.
Първо, ценовата политика е добра. Второ, концентрирали са се в производството, а дистрибуцията е в ръцете на други.
Трето, много хора ги е страх да не се минат купувайки друг продукт. Четвърто, някои са много завистливи и трудно заспиват с мисълта, че "комшията" има пък аз не.

И аз имам японска, стара, не е от семейството на годзила, а на трите диаманта; има 6 цил, въртигумка, но не е бегачка. Ще караме само ако си на пелети :drinkers: все пак искам да ти виждам задния номер на 402 м през цялото време.
m.eit - специалист
kazlatkova написа:
Не по -лош резултат ще получите с котел голден файър 35kw и горелка грейко 20 kw,даже ще спестите пари !
:weedman:
D.Metodiev - напреднал
Здравейте, въпрос към тези, които имат турболатори в котела. Трябва ли да опират плътно в стените на котела или да са по свободни с отстояние 1-2 см. ? :partyman:

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: