Най - вълнуващия въпрос зимно време.
В мазето ще е котела. А ще се отоплява втория етаж на къщата.
Замислих се за друг вариант, тъй като за котела Грейко ще трябва да чакаме около 3 седмици-месец, но явно по-добре да изчакаме. Това с другия котел не го разбрах, защо ако е друг ще трябва да е повече klw?
kazlatkova написа:
Замислих се за друг вариант, тъй като за котела Грейко ще трябва да чакаме около 3 седмици-месец, но явно по-добре да изчакаме. Това с другия котел не го разбрах, защо ако е друг ще трябва да е повече klw?
Колегата чете много попива яко, та е научил, че по голямата топлообменна площ на котела усвоява повече от произведената топлина. Високо КПД, това е.
За котела Грейко-Експерт 20 има предположения, че всъщност може да усвои доста повече енергия. Затова е и препоръката за повечко киловати, ако е друг.
Така правят японците, Анди. Ще познаеш ли коя марка бигачки?
andy_forresite - майстор
Не разбрах какво питаш. Бъди по-ясен бре :) да не е нисан
Явно поръчките валят здраво.
andy_forresite написа:
Не разбрах какво питаш. Бъди по-ясен бре :) да не е нисан
Явно поръчките валят здраво.
Тъй де, разузнаваш добре. Карам една миниГодзила, ма съм далеч от заблуждаващите параметри на GTRa за мощността и времето на Северната дъга. Нещо такова ми намирисва и от към Горна, ма няма лошо, след като плашам за 20, пък получавам повече. Факт е, че са добри.
Поръчките валят щото има защо, вероятно.
andy_forresite - майстор
Знаеш ли защо валят? Две сериозни и две несериозни причини ще ти кажа.
Първо, ценовата политика е добра. Второ, концентрирали са се в производството, а дистрибуцията е в ръцете на други.
Трето, много хора ги е страх да не се минат купувайки друг продукт. Четвърто, някои са много завистливи и трудно заспиват с мисълта, че "комшията" има пък аз не.

И аз имам японска, стара, не е от семейството на годзила, а на трите диаманта; има 6 цил, въртигумка, но не е бегачка. Ще караме само ако си на пелети :drinkers: все пак искам да ти виждам задния номер на 402 м през цялото време.
m.eit - специалист
kazlatkova написа:
Не по -лош резултат ще получите с котел голден файър 35kw и горелка грейко 20 kw,даже ще спестите пари !
:weedman:
D.Metodiev - напреднал
Здравейте, въпрос към тези, които имат турболатори в котела. Трябва ли да опират плътно в стените на котела или да са по свободни с отстояние 1-2 см. ? :partyman:
шоп - майстор
@D.Metodiev,
хубаво е да има малък луфт. Това са прави заради температурни разширения, нагар и т.н.
Ако е плътно ще имаш ядове при монтаж/демонтажа.
1-2 см е ОК поне според мен.
ivelinmmmm - специалист
Здравейте , искам да попитам кои от всичките клапани трябва да се монтира за да нямам вода в котела.
Прикачен файл:
_41_b.jpg
Прикачен файл:
_41_b.jpg
Прикачен файл:
трипътен-термостатичен-вентил-herz-dn32.jpg
трипътен-термостатичен-вентил-herz-dn32.jpg (41.23 KиБ) Видяна 1717 пъти
И освен клапан друго трябва ли да се монтира .Котела е Грейко Експерт 20

Прикачен файл

products_355_1887583207SHEMA.jpg
products_355_1887583207SHEMA.jpg (33.73 KиБ) Видяна 1717 пъти
шоп - майстор
И Термовар и Херц имат такива трипътни антикондензни смесителни вентили. Този на снимката ( Херц ) е точно такъв.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: