Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Моля ви дайте разяснение кой датчик къде да включа по клемореда/ако може със снимка/. Сигурно го има в темата, но нямам време да изчета над 250 страници.
n.ganev - майстор
В ръководството за експлоатация е показано на ел.схемата.
gnt69 - майстор
VLADO66 написа:
Моля ви дайте разяснение кой датчик къде да включа по клемореда/ако може със снимка/. Сигурно го има в темата, но нямам време да изчета над 250 страници.
Ето .

Прикачен файл

sxema_01.jpg
VLADO66 - майстор
Мерси, ще забода поглед :partyman:
Kondor1 - специалист
Miro4774 написа:
Според мен трябваше да направят горелката да може да следи стайният и да си намалява мощността след като са сложили опция стаен термостат. И още една опция защо е ограничена до 80 градуса? Иначе аз съм от 3 години и нямам проблем.
Имаш предвид да следи градусите като стойност? Стандартните стайни термостати изпращат сигнал включи/изключи. Конкретната температура няма значение.
filmatoplo - майстор
Не съм сигурен дали на тази платка може да се направи такава функция ,няма такова место да се свърже датчик за стайна температура и електрониката да върши - намаляне на мощността .Направено е по друг начин ,да си купиш стаен термостат и да прекъсваш контакт на клемата RT. Има логика да има датчик за стайна температура също като за Бгв , на дисплея да се наглася стайна температура и хистерзис ,след това функцията да бъде същата с едно изключение - да може да се задава дневна с няколко часови зони и нощна температура.. Фантазиите да продължат-Сега...
Иска да каже, горелката да модулира по стайна температура, а аз искам и възможност за еквитермична регулация.
Това, обаче, няма да се случи-ще модулира в много тесен диапазон, което е безсмислено.Почти, и не съвсем, включено-изключено.
Горните изисквания съм си ги осигурил с допълнителни джаджи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Новият контролер ще има тази функция, за която се боря отначало - модулиращ стаен термостат. Само тези със старите версии да не се сърдят :cool:
gnt69 - майстор
LazarGanev написа:
Новият контролер ще има тази функция, за която се боря отначало - модулиращ стаен термостат. Само тези със старите версии да не се сърдят :cool:
Би ли споделил история на обновяванията, какво е променено в последните версии.
А за стайния термостат аз няма да се сърдя защото топля през буфер и прост ме устройва. :partyman:
Kondor1 - специалист
LazarGanev написа:
Колко струва една управляваща платка? За мен по-ценна е функцията за следене на вентилатора. За темостата - не знам продават ли такива, които да предават температурата вместо ON/OFF.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: