Хе хе...няма, няма, Ератовците са у нас - 4 броя, от който за моя бойлер ще са 3... бойлера на С.Шишков с две серпентини, 2кВ нагревател, 3 гнезда за датчици, подсилена изолация, също е в "парокотелното" (висок е към 2 метра
щото е 47см диаметър...еУегантен така да се каже, мисля че това е хубаво - по-малка контактна площ между водните пластове --> по-бавно охлаждане)
помпа Grundfos...сега мъдря управлението, стойките за колекторите са в процес...абе до 2-3 седмици ще завирам 
kuuuuuul написа:Добре де sunnysunny,тия колектори за украса ли ще ги купувашKuuuuul това което не ми харесва в турските е че са алуминиеви тръби и че не са селективни колкото и неясно да е това покритие .От днес съм горд собственик на 2 ваисмана на промоция по 625 пари ама за другите екстри на есен че няма донги.Вече няколко пъти казвам че сл.колектор е едно елементарно нещо работещо на елементарен принцип.Тези 3-4 компонента от които е направен колкото и да ги подобряваш няма да постигнеш такова подобрение в работата каквото в цената.Основно се играе с тази селективна боя която вдига цената почти двойно.За малки консуматори каквото е едно домакинство не е оправдано влагането на много пари в системата,за хотели и административни сгради сметките са други.
Постовете на turistak по на горе са доказателство на моята теория.Интересно как хората си купуват коли съставени от хиляди части в незнайно състояние и в повечето случаи са винаги на загуба.Докато умувате лятото ще мине![]()
Още не съм избрал бойлер и много се колебая между теси и елдом с управление. Надявам се че тези ваисмани ще греят 300 литра болер