Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Vlado852
- напреднал
1748 мнения в "Проблем при отопление на газ"
teodor_xristov_80
- напреднал
marinmnm написа:Ето ти един котел ,който според мен ще ти върши прекрасна работа и икономичност:Condens 7000 W ZSBR 16-3Човека има проблем с температурните колебания и се нуждае, доколкото виждам от съвет за приличен термостат с които да накара котела да влезе в модулация, а няма да сменя новия си котел, че да му се предлага нов.![]()
Човека си
Да се включат компетентните. Поздрави.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ами аз не разбрах какъв е проблема? Има програматор, с него пак ли има температурни колебания в къщи?
LazarGanev
- "Велик майстор"
Vlado852 написа: Иска ми се да намаля температурните колебания вкъщи. Как да стане това?
За статистиката, м. декември - 183 к. газ. Не съм много запознат, така че ако трябва да добавя нещо казвайте.
teodor_xristov_80 написа: Човека си![]()
, и има нужда от
![]()
![]()
Да се включат компетентните. Поздрави.
marinmnm написа:Ами то няма проблем ,как да го разбереш? Човека си поддържа комфорт 22градуса - плаща за 6,25м3 на денонощие. Ти мислиш ли , че има проблем?Не знам, и аз мисля че няма проблем
Vlado852
- напреднал
При отоплението ми се получава следното:
Комфортна Т.23 градуса, икономична 22, като се редуват през час, през цялото денонощие. Когато се включи котела прави около 24 градуса в помещенията /изключва на 23,5 но отива на 24/, като следващото му включване може да стане чак след няколко часа когато температурата падне под 22, което не ми харесва.
Предпочитам да се включва по-често на по-малка разлика в температурата но да няма такива колебания.
Та от това което прочетох изписано по темата, ми се струва, че трябва да си сменя термостата с някой по-добър.
Та ако някой има предложение да сподели, че да не купя някой скъп боклук.
Комфортна Т.23 градуса, икономична 22, като се редуват през час, през цялото денонощие. Когато се включи котела прави около 24 градуса в помещенията /изключва на 23,5 но отива на 24/, като следващото му включване може да стане чак след няколко часа когато температурата падне под 22, което не ми харесва.
Предпочитам да се включва по-често на по-малка разлика в температурата но да няма такива колебания.
Та от това което прочетох изписано по темата, ми се струва, че трябва да си сменя термостата с някой по-добър.
Та ако някой има предложение да сподели, че да не купя някой скъп боклук.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Защо ги редуваш през час комфортна и икономична температура? Направи си по-добра програма - например комфортна 23 (макар че на мен ми се струва много) от 6 до 22часа, а икономична нощем (смятам, че повече от 18-19 няма нужда, но всичко е индивидуално)
teodor_xristov_80
- напреднал
teodor_xristov_80 написа:Здравейте - моля за помощ. Няма да пускам тема с проблема ми като цяло, защото ми е неудобно - има я в други два форума. Както и да е. След няколко съвета, комуникация с Лазар Ганев - за което още веднъж му благодаря, поставих регулатор и към момента отоплявам целия апартамент с почти същото потребление на газ, което консумирах за отоплението на две стаи.Това са реално направени разходи на котела в рамките на два дена при температура на котела - 79С.
Но сега ми възникна друг проблем.
В стаята където сме по цял ден температурата е по ниска с около 1 С от тази в останалите две. Как да направя така, че във всичките стаи да е еднакво топло.
Най топло ми е в трапезарията Примерно: 22С, следвано от спалнята - 21,6С, а в хола 21С. Държим регулатора в хола и познайте какво става - не изключва. Какво да направя.
Как да пренасоча топлината. Дайте варианти за боравене със секретните кранове - ще стане ли ?![]()
![]()
![]()
Моля дайте съвети . Котела е почти на мах 79 С
Ако държите повече разяснение ще дам, само кажете какво трябва да знаете.
1. Пуснати радиатора - хол, спалня, трапезария и лира в банята Когато термостата е в хола - по студената стая - разход на газ за 48 часа - 25,46 м3.
2. Пуснати радиатора - хол, спалня, трапезария и лира в банята Когато термостата е в трапезарията по топлата стая /в следствие на по големия радиатор/ - разход на газ за 48 часа - 22,05 м3.
3.Пуснати радиатора -спалня, трапезария и лира в банята. Когато термостата е в трапезарията - разход на газ за 48 часа - 19,75 м3.
Вижда се че с или без радиатор в хола - разхода е почти един и същ или при тази норма с около 22 лв. на месец в повече между вариант - 2 и 3.
Мисля, че всеки може да смята.
Изводи:
1.Колкото повече ребра - толкова по добре
- по бързо затопляне на помещението
- по бавно изстиване на радиаторите
- топлене на помещението с по ниска температура на водата
- по дълги почивки на котела
- по малко изразходвана газ
2. Без терморегулатор не става.
3. Задължително достигане минималната мощността на котела
Имам обаче няколко въпроса.
Защо по някога котела прегрява и изключва сам а в други случаи следва командите на терморегулатор, т.е. не прегрява ?
Ще възникне ли проблем, ако тръбите преди да стигнат до радиаторите се навиват по целият под в стаята преди да стигнат до радиатора. Висока топлозагуба например или нещо друго?
Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература