marinmnm написа:Ето ти един котел ,който според мен ще ти върши прекрасна работа и икономичност:Condens 7000 W ZSBR 16-3Човека има проблем с температурните колебания и се нуждае, доколкото виждам от съвет за приличен термостат с които да накара котела да влезе в модулация, а няма да сменя новия си котел, че да му се предлага нов.![]()
Vlado852 написа: Иска ми се да намаля температурните колебания вкъщи. Как да стане това?
За статистиката, м. декември - 183 к. газ. Не съм много запознат, така че ако трябва да добавя нещо казвайте.
teodor_xristov_80 написа: Човека си![]()
, и има нужда от
![]()
![]()
Да се включат компетентните. Поздрави.
marinmnm написа:Ами то няма проблем ,как да го разбереш? Човека си поддържа комфорт 22градуса - плаща за 6,25м3 на денонощие. Ти мислиш ли , че има проблем?Не знам, и аз мисля че няма проблем
teodor_xristov_80 написа:Здравейте - моля за помощ. Няма да пускам тема с проблема ми като цяло, защото ми е неудобно - има я в други два форума. Както и да е. След няколко съвета, комуникация с Лазар Ганев - за което още веднъж му благодаря, поставих регулатор и към момента отоплявам целия апартамент с почти същото потребление на газ, което консумирах за отоплението на две стаи.Това са реално направени разходи на котела в рамките на два дена при температура на котела - 79С.
Но сега ми възникна друг проблем.
В стаята където сме по цял ден температурата е по ниска с около 1 С от тази в останалите две. Как да направя така, че във всичките стаи да е еднакво топло.
Най топло ми е в трапезарията Примерно: 22С, следвано от спалнята - 21,6С, а в хола 21С. Държим регулатора в хола и познайте какво става - не изключва. Какво да направя.
Как да пренасоча топлината. Дайте варианти за боравене със секретните кранове - ще стане ли ?![]()
![]()
![]()
Моля дайте съвети . Котела е почти на мах 79 С
Ако държите повече разяснение ще дам, само кажете какво трябва да знаете.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: