• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
съб авг 17, 2019 2:49 pmfilmatoplo написа:
Та тези двамата с пружините се почистват до една степен по лесно ,и по дълго време изкарват преди основно чистене.Под основно чистене имам предвид ,че освен тръбите с пружините има и риза като топлообменник ,част под тръбите където се събира прахоляка от почистването с пружините и др места и ъгълчета в котела и димоотвода . :wink:Малко самоирония-и моята камина седи с пепелта от май месец :? :lol:
Грейкото с пружините се чисти перфектно. На месец веднъж под пружините защото пепеляка е там всичкия. Иначе почти всеки ден с ръчката или по няколко пъти на ден събота и неделя когато съм в къщи и имам работа в мазето се чистят тръбите където е основния топлообмен. Аз ги ползвам три сезона. Миналата зима се изхалосвах извадих ги да шомполирам тръбите с четка ама нямаше нужда така че в близките години ще си бутам ръчката и ще чистя под тръбите. Малко пепел остава и над тръбите ама тя не пречи на топлообмена.
Пък моя котел и той стои с пепелта, палих го веднъж това лято утре сутринта ще го припаля пак да вдигне 50 градуса да развърти помпите, почистването след месец като застудее ако застудее. :partyman:
kotarankat - специалист
Тадааам, Дядо Коледа подрани за моя котелhttps://drive.google.com/file/d/13MgJeX ... p=drivesdk :partyman:
пет сеп 20, 2019 10:21 pmkotarankat написа:
Тадааам, Дядо Коледа подрани за моя котелhttps://drive.google.com/file/d/13MgJeX ... p=drivesdk :partyman:
Охооо, някой ш'са напружинва!!!
Добра тяга и топла Коледа!
filmatoplo - майстор
Колега я кажи ако не е тайна за твоите пружини ,от какъв метал са ,размери и цена . :)
kotarankat - специалист
Здравейте!
Извинявам се късния отговор, но нямах време през почивните дни. Не е тайна - пружините ми ги прави един приятел по 9 лв./бр. Материала не знам точно какъв е, не е неръждавейка! С рутилови електроди им направих по няколко точки, за да не излизат от планките - ако по това може да се ориентирате. Размерите са ф60 мм с дължина 900 мм. Снощи довърших и ръкохватката, довечера предстои монтаж и ще кача малко снимки. :supz:
kotarankat - специалист
Здравейте, колеги!
Приключих с монтажа на пружинния механизъм и както обещах качвам малко снимки. Дръжката направих от стара бъркалка за боя и дървена дръжка за пила.

filmatoplo - майстор
:prayer: Ти си гений бе човек ,ти ли прави тези кобилички на пружините и кривите планки. :wink:
kotarankat - специалист
Чак пък гений, не бих казал! Просто ползвах жокер. Иначе да, сам си ги изработих от шина, с бормашина и ъглошлайф. :partyman:
gnt69 - майстор
чет сеп 26, 2019 11:04 pmkotarankat написа:
Чак пък гений, не бих казал! Просто ползвах жокер. Иначе да, сам си ги изработих от шина, с бормашина и ъглошлайф. :partyman:
Аз на краищата на пружините заварих гайки ф6мм. Иначе браво чудно е станало. :partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Тунинг на Грейко - има ли смисъл ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: