съб авг 17, 2019 2:49 pmfilmatoplo написа: Та тези двамата с пружините се почистват до една степен по лесно ,и по дълго време изкарват преди основно чистене.Под основно чистене имам предвид ,че освен тръбите с пружините има и риза като топлообменник ,част под тръбите където се събира прахоляка от почистването с пружините и др места и ъгълчета в котела и димоотвода .Грейкото с пружините се чисти перфектно. На месец веднъж под пружините защото пепеляка е там всичкия. Иначе почти всеки ден с ръчката или по няколко пъти на ден събота и неделя когато съм в къщи и имам работа в мазето се чистят тръбите където е основния топлообмен. Аз ги ползвам три сезона. Миналата зима се изхалосвах извадих ги да шомполирам тръбите с четка ама нямаше нужда така че в близките години ще си бутам ръчката и ще чистя под тръбите. Малко пепел остава и над тръбите ама тя не пречи на топлообмена.Малко самоирония-и моята камина седи с пепелта от май месец

Пък моя котел и той стои с пепелта, палих го веднъж това лято утре сутринта ще го припаля пак да вдигне 50 градуса да развърти помпите, почистването след месец като застудее ако застудее.

.gif)

Ти си гений бе човек ,ти ли прави тези кобилички на пружините и кривите планки.
  Ти си гений бе човек ,ти ли прави тези кобилички на пружините и кривите планки.