• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
чет юли 20, 2023 9:08 amТрифон П.Трифонов написа:
Нямам това търпение и този академичен стил, което не ми пречи да спомена хилядите стоманени котли, работили по 15-20г, дори без инхибитори.
Както и "ръждавия" ми буфер, оня прословут бойлер...
Според няколко пищещи вишисти, досега трябваше да са върнати за стара ръжда.
Да не би проблема да е във високата степен образованост на българският народ?
Точно така, много висока степен на форумна образованост :-D

Старата ми камина изкара 15г с вода и отворена система, после я продадох защото минах на пелети и още я ползват хората. От ръждата много бързо ми се запуши цедката на помпата и я изхвърлих на втория месец. Ни помпата умря, ни камината се проби. Е ся може да ги правят от вестник и затова бързо да умират. Не знам.

Не съм привърженик на затворените системи под налягане. Но едно си Лазар знае, едно си и бае.

Моята дрейн бег система също е затворена, но налягане няма освен от височината на тръбите - 0,6 бара. Сложил съм един пресостат на един бар от едно Ивеко и ако вдигне над един бар значи нещо има проблем, гаси всичко и светва лампата на алармата. Това в случай, че се пробие серпентината на бойлера. Цялата система в работно положение е тествана на 5 бара, колкото е максималното на буфера и теч няма.
чет юли 20, 2023 4:36 pmivanovbg написа:
...Но едно си Лазар знае, едно си и бае...
С няколко думи и каква лекота, домашен майстор надвива над доказания, дето е тук, за да помага със съвети!
Още мъничко ако забавиш с избирането на бойлер и то лятото минало.
До следващата пролет, живот и здраве да е само!
ivanovbg - майстор
Бойлера вече е купен и монтиран по твоя съвет. Даже и работи.
Би било проява на добро възпитание и уважение към ангажимента на всеки писал.
Доста лаконично, на възможността да споделиш подробности, снимки примерно.
Не е задължително, но след като си питал, да се изсухлиш тихомълком като...

Потребители, консуматори!

пп. Недей да се мазниш! Не съм те съветвал.
шоп - майстор
чет юли 20, 2023 5:44 pmivanovbg написа:
Чукай на дърво!

Базар.бг и ОЛХ са пълни с обяви за бойлери с протекли серпентини. Да не пускаш след 2-3 год обява от типа: Продавам почти нов бойлер с протелка серпентина. Може да се ползва на ток без проблем:-)

Помни ми думата, но следващият ти бойлер ще е неръждаем:-)
ivanovbg - майстор
вт юли 11, 2023 11:54 amТрифон П.Трифонов написа:
Пиши му извинителна на Хидрата! Късничко е писал, може мъгла да е паднала.

Няма да си купя бойлер с условия- претенции за водата, за региона на продажба, а и претенции за качество.
Каквото съм купил, до тук не ме е подвело.
За почти 30г. само 2 бойлера, като съдържателите и на двата са напълно здрави. Вторият е още на стената и работи- 2007г.
Елдом, естествено!
Забелязвам, че отявлени противници вече ги препоръчват. Нещо за ръждилници по серпентини и подобни глупости боботеха.
Похвално! Човек се учи докато е жив.
Среброто беше шега. Който разбрал- разбрал.

пп. Иванов, неръждаемата серпентина, в голЯмия ми, се води "хигиенична". Тя е за къпане, за миене, за пиене (който пие). Проточна, 20 метра гофра 1 цол. Другите две са черно джилязу. Няма нужда от нищо по скъпо. Бойлерът е Сънсистем. Поръчван е 2014, плащан е с пари от обезщетение за трудова злополука. Парвенюто нямаше как да си го купи тогава, по друг начин.
От бойлерите на Елдом се допуска пиенето на вода.

Купи си максимално голям по обем бойлер! Сметката за обема я правѝ като за соларен, съобразно бр. ползватели! Обема е голям рахат, да ти кажа.
Поентвам се- по добре 400л на 40гр. отколкото 200л на 80гр.
Ей тук си ми писал: Елдом естествено и .....
ivanovbg - майстор
чет юли 20, 2023 7:39 pmшоп написа:
чет юли 20, 2023 5:44 pmivanovbg написа:
Чукай на дърво!

Базар.бг и ОЛХ са пълни с обяви за бойлери с протекли серпентини. Да не пускаш след 2-3 год обява от типа: Продавам почти нов бойлер с протелка серпентина. Може да се ползва на ток без проблем:-)

Помни ми думата, но следващият ти бойлер ще е неръждаем:-)
Бойлера ми е Елдом с 5г гаранция на водосъдържателя. Питах - отнася се и за серпентината. На неръждаемите гаранцията е същата.
hidrazin - майстор
чет юли 20, 2023 10:19 pmivanovbg написа:
Бойлера ми е Елдом с 5г гаранция на водосъдържателя. Питах - отнася се и за серпентината. На неръждаемите гаранцията е същата.
Честито! И да почерпиш!
Па добре че не е от прехвалените боклуци на Теси.
:partyman:
Вярно, дал съм препоръка.
А другите послуша ли ги?
Колко литра е, стоящ, висящ, цвят........линк към модел може.
Сега погледнах- гаранцията и на моя е толкова. Започна четвърти път да я превърта.
Дано и новото качество е същото!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Помощ за избор на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: