• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sstenly1 - специалист
От тази година имам Алба 18кВ,забелязах че при първоначално запалване(когато камината е студена) се получава конденз по водната риза,в дясно в горивната камера,до закопчалката на врата.Нормално ли е това,на вилата ми на Златния огин не съм забелязал такъв?
filmatoplo - майстор
Вчера палих една Аурига нямаше конденз ,помпата ми тръгва на 50 и спира на 48 гр.

Специални благодарности на колегата Насков :prayer:
stefan85 - помощник
nelim написа:
stefan85 написа:
изчетох му инструкцията и не видях такава гункция
Виж за горен и долен хистерзис, аз ползвам BBoil и на него може да се задава температура + долен и горен хистерзис, точно както е и с параметрите на камината.
някои друг ползвал ли е външен термостат BBoil и доволен ли е от него.колко градуса е възможноста да се прваи горен и долен хистерзис?
освен него може ли да ми препоръчате друг външен термостат с такива функции
Evgeniy - майстор
Може да се задават в произволни граници:
https://bboilrf.com/documents/User_manual_BBoil_BG.pdf

Аз бях с BBoil и се държи точно както трябва. Единствения минус е липсата на дисплей и копчета (а може и + да е).
Аз ми сложих още 4 цифрови сензора жично и имаше статистика, не само за стайната температура, но и за външна, котел горе/долу и в котелното.
Даже сега моя ми хартисва, и ще го махам, защото разработих нов контролер на базата на същия модул, който използват в Bboil, но може да чете системата за управление на радиаторните термостати и буфер.
nikolai75 - напреднал
Искам да попитам при ваздушната камина 10 кв може ли да се акативира опцията за подаржане на горенето .П87 88 89 90.Тва е добра опция место да се гаси като дигне температурата да си даржи жар и пак да се пали.тва е опцията. и как да се зададат парамтрите
nokoniko - специалист
Мощностите на камината са 1,2,3,4 и ауто. Защо 5та степен е АУТО? Има ли някаква разлика между първите 4 степени и петата/ауто/освен, че е най-мощната?
filmatoplo - майстор
От Ауто май минава директно надолу на степен 1 .Лошото е че не индицира на коя степен се намира в момента ,ако управлението беше Натурела ехееее. :wink: Трябва да им пиша на Македонците.
nokoniko - специалист
filmatoplo написа:
От Ауто май минава директно надолу на степен 1 .Лошото е че не индицира на коя степен се намира в момента ,ако управлението беше Натурела ехееее. :wink: Трябва да им пиша на Македонците.
Индицира на коя степен е, но го показва в киловати. На АУРИГА са - 1ва- 8к.в., 2-11, 3-16, 4-20 и 5/ауто/-25. Когато си в менюто със степените с натискането на + виждаш мощностите и може да се ориентираш на коя степен си в момента, но както казах ги показва в киловати.
filmatoplo - майстор
:) Това го знам ,но е допотопно да станеш от дивана и да бараш дисплея че да видиш степените :wink: .
nokoniko - специалист
filmatoplo написа:
:) Това го знам ,но е допотопно да станеш от дивана и да бараш дисплея че да видиш степените :wink: .
СЪГЛАСЕН :partyman:
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: