• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nelim - специалист
Да, и мен това ме дразни, не мога да си нагласям какво да показва, през кои стойности да върти.. ми то си ми показва някви.. и примерно ми показва температура от вътрешната сонда, която хич не ме интересува, за разлика от тази на водата :)

Това е малко недомислено, но мисля че е ограничение от фумис контролера, а не от макетата.
sispol - напреднал
Помагайте хора. Излиза ми грешка за смяна на батерията на контролера. Мога ли сам да си я сменя (и как става това), или да следвам инструкцията и да викам техник? И всъщност колко издържа една такава батерия?
foca - помощник
nelim написа:
Да, и мен това ме дразни, не мога да си нагласям какво да показва, през кои стойности да върти.. ми то си ми показва някви.. и примерно ми показва температура от вътрешната сонда, която хич не ме интересува, за разлика от тази на водата :)

Това е малко недомислено, но мисля че е ограничение от фумис контролера, а не от макетата.
Няма ли начин да показва само темп. на вода или въздух? За чий върти всичките показания,без тия най -важните... ?
nokoniko - специалист
foca написа:
nelim написа:

Няма ли начин да показва само темп. на вода или въздух? За чий върти всичките показания,без тия най -важните... ?
Има начин. Отиваш в настройките/най-вдясно/. Отиваш на С3 и го правиш OFF. Тогава показва това, на което го оставиш без да го сменя. :partyman:
filmatoplo - майстор
И при последната камина която пусках всяко показание си седеше на което го оставя ,примерно показва стайната температура и си седи там ,с плюса гледам втората температура на водата и си седи там ,пак с плюса отивам на трета температура за газовете и пак там седи до нова промяна .Имал съм случай при който се променят показанията ,не съм ги базикал ( що се отнася - и аз откривам нови неща по менюто ).
foca - помощник
Благодарско, засега всичко е ОК след съветите, явно нещата относно настройките са индивидуални, но добре че има знаещи! :supz:
Здравейте, бих искал да ми пратите настройките на пелетна камина Айруга. И ако може да ми обясните от къде да влезна и да я настроя. Благодаря предварително.

.... Камината я карам на първа степен и искам да работи постоянно, защото ми падат бързо температурите в стаите без изолация. Ако трябва да го имате предвид.
sstenly1 - специалист
Georgihaskovo написа:
Здравейте, бих искал да ми пратите настройките на пелетна камина Айруга. И ако може да ми обясните от къде да влезна и да я настроя. Благодаря предварително.

.... Камината я карам на първа степен и искам да работи постоянно, защото ми падат бързо температурите в стаите без изолация. Ако трябва да го имате предвид.
Дано не го приемеш като заяждане,но ако имаш книжка към камината е добре първо да я прочетеш колега.
А за по важните неща https://www.youtube.com/channel/UCV-MzI ... s972cpEUMQ ето този младеж,що годе обяснява.
Здравейте,
имам Аурига 25 kW. Настроил съм я да пали в 5.30 и да гаси в 23.30. За втори път, обаче не пали сутринта, а когато отида да видя какво става виждам следното - горивната камера е пълна с незапалени пелети и камината индицира аларма за липса на гориво (най-дясно горе на контролера). След като почистя пелетите и стартирам - пали нормално и работи.
Моля за мнения и идеи на какво може да се дължи това?
sstenly1 написа:
Georgihaskovo написа:

Дано не го приемеш като заяждане,но ако имаш книжка към камината е добре първо да я прочетеш колега.
А за по важните неща https://www.youtube.com/channel/UCV-MzI ... s972cpEUMQ ето този младеж,що годе обяснява.
Разбира се че не го приемам за заяждане, не мисля че този форум е за това, но ме интересуваха оптималните параметри на базата на вашия опит, защото повече от 70 страници всеки изказва своите впечатления. Надявах се ако сте стигнали до общо виждане относно това кои настройки са най добри.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: