• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
8180 - майстор
fade написа:
Мисля инсталацията да е изцяло с гофрирани тръби, минимални разклонения, като ги правя с кабели с еднакви сечения.
...................................
Всичко, без осветлението, да е с троен мостов кабел.
:?
fade - специалист
Сега видях болда - предполагам, че щом ще съм с тръби да не е мостов, а ПВА?
hidrazin - майстор
Гофре и мостов??? Кое да му е наред?
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Гофре и мостов??? Кое да му е наред?
Много по-трудно се теглят кабели/проводници, които не са кръгли. За това и в скритите инсталации, изградени с гофрирани тръби се използват проводници ПВ-Ах и СВТ, като дори и СВТ с по-голямо сечение трудно се дърпа.
Да се внимава при замазването да не се смачкат гофрираните тръби и да се ползват по-дебелите, които се смачкват по-трудно. Инсталация, в която тръбите са смачкани е равна на инсталация с директно замазан в стената кабел. Единственото предимство на инсталацията в гофра идва от факта, че можеш да заменяш лесно стари проводници и да изтегляш нови.
fade - специалист
Имам кабел, 3х2,5, 35 метра, и си мислех да го употребя, като го полагам в тръбата и така заедно с гофрата ги слагам и огъвам. Предполагам, че ако стане фал, да извадя кабела ще ми е по-лесно, нищо че е мостов.

Няма да правя остри чупки, или да притискам тръбата. Дано не се налага изтегляне на нов, тогава сигурно няма да е мостов.
MIRO_073 - майстор
fade написа:
Имам кабел, 3х2,5, 35 метра, и си мислех да го употребя, като го полагам в тръбата и така заедно с гофрата ги слагам и огъвам. Предполагам, че ако стане фал, да извадя кабела ще ми е по-лесно, нищо че е мостов.

Няма да правя остри чупки, или да притискам тръбата. Дано не се налага изтегляне на нов, тогава сигурно няма да е мостов.
Разцепи трите жила и го пъхай в тръбата мостовия.
fade - специалист
Бихте ли ми препоръчали свестен ел. магазин, от който да поръчам компонентите в таблото. Спрях се на Шнайдер. Ако ще се приеме като реклама от модераторите, може на лични да ми пишете.
Junak - майстор
Ако си от Долно Сахране, там след площада има една железария, ама Шнайдер май са свършили. Много ги търсят :-D
hidrazin - майстор
Junak написа:
Ако си от Долно Сахране, там след площада има една железария, ама Шнайдер май са свършили. Много ги търсят :-D
[-X Амии... Не е така. В Долно Сахране няма железария. Има в Горно Сахране. И наистина има малко ел.материали. Оня ден купих от там един стек енергоспестяващи за обща употреба, защото и там имам открита сметка. За сметка на това има голямо разнообразие от естествен камък. Като за село и то отдалечено - бива.
Ако държиш тези дни ще проверя дали има башони на Швайзер Електрик?
Прикачен файл:
Железария.jpg
:partyman:
Junak - майстор
Еми, бъркам ги двата щата :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Варианти за предпазители и ДТЗ" | Включи се в дискусията: