fade написа: Мисля инсталацията да е изцяло с гофрирани тръби, минимални разклонения, като ги правя с кабели с еднакви сечения.
...................................
Всичко, без осветлението, да е с троен мостов кабел.

fade написа: Мисля инсталацията да е изцяло с гофрирани тръби, минимални разклонения, като ги правя с кабели с еднакви сечения.
...................................
Всичко, без осветлението, да е с троен мостов кабел.
hidrazin написа:Гофре и мостов??? Кое да му е наред?Много по-трудно се теглят кабели/проводници, които не са кръгли. За това и в скритите инсталации, изградени с гофрирани тръби се използват проводници ПВ-Ах и СВТ, като дори и СВТ с по-голямо сечение трудно се дърпа.
fade написа:Имам кабел, 3х2,5, 35 метра, и си мислех да го употребя, като го полагам в тръбата и така заедно с гофрата ги слагам и огъвам. Предполагам, че ако стане фал, да извадя кабела ще ми е по-лесно, нищо че е мостов.Разцепи трите жила и го пъхай в тръбата мостовия.
Няма да правя остри чупки, или да притискам тръбата. Дано не се налага изтегляне на нов, тогава сигурно няма да е мостов.
Junak написа:Ако си от Долно Сахране, там след площада има една железария, ама Шнайдер май са свършили. Много ги търсят
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: