вт мар 22, 2022 8:37 pmeleonorvelichkov написа:Колкото повече пишеш, толкова повече теоретично, уплетен затъваш. Добре че поне вдигна белия байряк. Не е оти бързо го скри с цел темата да продълживт мар 22, 2022 8:32 pmiliya_i написа:Темата беше, че е по-добре контакта да е заземен вместо само занулен. Защото има рискове, които при заземяването изчезват. Ако пък е комбинирано още по-добре. Някой в началото се изказа, че целия ток на съседа щял да минава през твоето зануляване и взех да си мисля, че нещо бъркам и казах, че не е необходимо нулата да е вързана към заземяването. И тръгна една патаклама колко съм прост.вт мар 22, 2022 8:27 pmeleonorvelichkov написа: Да попитам всички, които сте с опит и отричате заземяването какво бихте препоръчали?Никой не видях да отрича заземяването. Но и никой освен теб не го абсолютизира.

И да соления разтвор ще подобри проводимоста на почвата. Но няма гаранция за къкъв период. Това както ти писаха вече е временно подобрение на проводимоста и се прилага обичайно преди лабораторния тест, за да се гарантира удовлетворителен тест и положетелен протокол. Па са аз да питам, през какъв период трябва да се тества съпротивлението на заземителя, за да се разчита, че има заземление? Какво пише в дебелите книги и какво на практика се случва