Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Andri01
- майстор
28 мнения в "Помпа /китайче/ за гуми. И 220 V."
arxd129
- специалист
чет яну 03, 2019 7:23 amkozl написа: По това компресорче няма ли надписи за ток, за мощност?Има някакви надписи:
Но на мен нищо не ми говорят.
чет яну 03, 2019 7:23 amkozl написа: А по твоята схема, диодите са на разстрел. ... Ако прекъснат значи си ги упогребил като башони. ...Дааа... разбрах!
Лошото би било, ако окъсят.
Благодаря за предупреждението!
ПС.
Прощавай за невежеството ми, но защо светодиодите биха изгорели, евентуално окъсели? Тези светодиоди (от едни измислени запалки) нали са за напрежение 3 волта? При "моята верига" на последователно свързване - тези светодиоди биха били под напрежение по 3 волта (всеки от тях)?...
Излагам ли се с този въпрос?!!! Вероятно се излагам... ама не ми е ясно.
Благодарен бих бил, ако ми помогнете да разбера грешката си.
ППС.
Ако веригата последователно свързване на "св.диод-св.диод-компресор 12В" е ел.технически неиздържана, правилно ли е да ползвам последователно свързване "крушка 3В - крушка 3В - помпа 12В"; крушките пак ли биха изгорели?
ПППС.
Кофти е да съм невежа. Затова и задавам тъпанарски въпроси.
valentino76bs
- майстор
kozl
- майстор
От справка в гугъл:
Твоите диоди работят с милиампери и като ги свържеш към електродвигателя на компресора, той няма да мръдне и ще се държи като проводник, а напрежението в-у диодите ще е все едно са директно към захранването. Нама кво да им ограничи тока и ще бъдат мигновенно претоварени. Са как точно ще пукнат - еми пробвай и ще видиш. Най-вероятно ще прекъснат проводимостта си. По-малко вероятно е да окъсят, но все пак що па да не допусна
Предвид предоставеното описание в искане за ОТИ с рег. индекс 26ЕЕ/52 от 19.07.2010 г. заведено в базата данни за администриране на ОТИ - EBTI-3 с рег. № APBG/2010/000076 и предвид приложените към него технически документи и мостра на изделието, стоката представлява: Електрически апарат в метално тяло с артикулен номер 728530 и с търговско наименование „мини компресор”.Е тва се търсеше.
Апаратът се състои основно от електродвигател и помпа и служи за помпане на гуми на леки автомобили.
Изделието няма резервоар и регулатор на налягането (предпазен клапан, пневматичен изключвател на задвижването), няма смазване, поради което се налага на всеки 5-8 минути работа да се изключва.
Не е оборудвано с колесар и няма приспособление за пръскане и почистване и следователно не се използва за задвижване на пневматични инструменти или за боядисване.
Работи с ток от 12V, като се захранва от запалката на автомобила). Размерите му са подходящи за ръчно пренасяне.
Максималното работното налягане на апарата е 250 PSI (18 bar), а дебита му е 0.9 l/min (0.054 m3/h).
Вградената в него помпа е с възвратно-постъпателен принцип на работа, като буталото й се задвижва от електромотор с работно напрежение 12 V и номинален ток 14 А.
Твоите диоди работят с милиампери и като ги свържеш към електродвигателя на компресора, той няма да мръдне и ще се държи като проводник, а напрежението в-у диодите ще е все едно са директно към захранването. Нама кво да им ограничи тока и ще бъдат мигновенно претоварени. Са как точно ще пукнат - еми пробвай и ще видиш. Най-вероятно ще прекъснат проводимостта си. По-малко вероятно е да окъсят, но все пак що па да не допусна
arxd129
- специалист
нед яну 06, 2019 3:14 pmkozl написа: Твоите диоди работят с милиампери и като ги свържеш към електродвигателя на компресора, той няма да мръдне и ще се държи като проводник, а напрежението в-у диодите ще е все едно са директно към захранването. Нама кво да им ограничи тока и ще бъдат мигновенно претоварени.Разбрах. Се-га раз-брах.
Благодаря!
Тема "Помпа /китайче/ за гуми. И 220 V." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература