Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Andri01 - майстор
Или в литри / килограми / напомпан въздух :? :partyman:
kozl - майстор
Аве идеи разни :roll: Он и автора предлагаше да свърже налягането с осветеността....... но не се разбра какво стана :?
gogo7777 - майстор
съб яну 05, 2019 8:37 amAndri01 написа:
Или в литри / килограми / напомпан въздух :? :partyman:
Тъй де. Помпаш докато компресорчето или зарядното изгори после изпускаш 1/2 бар, кило или литър въздух и готово. Всичко това е само ако светодиодчетата устискат. :wink:
arxd129 - специалист
чет яну 03, 2019 7:23 amkozl написа:
По това компресорче няма ли надписи за ток, за мощност?
Има някакви надписи:
Прикачен файл:
pompa 12V.jpg

Но на мен нищо не ми говорят.

А по твоята схема, диодите са на разстрел. ... Ако прекъснат значи си ги упогребил като башони. ...
Дааа... разбрах!
Лошото би било, ако окъсят.
Благодаря за предупреждението!

ПС.
:? :? :?
:?:
Прощавай за невежеството ми, но защо светодиодите биха изгорели, евентуално окъсели? Тези светодиоди (от едни измислени запалки) нали са за напрежение 3 волта? При "моята верига" на последователно свързване - тези светодиоди биха били под напрежение по 3 волта (всеки от тях)?...
Излагам ли се с този въпрос?!!! Вероятно се излагам... ама не ми е ясно.
Благодарен бих бил, ако ми помогнете да разбера грешката си.

ППС.
Ако веригата последователно свързване на "св.диод-св.диод-компресор 12В" е ел.технически неиздържана, правилно ли е да ползвам последователно свързване "крушка 3В - крушка 3В - помпа 12В"; крушките пак ли биха изгорели?

ПППС.
Кофти е да съм невежа. Затова и задавам тъпанарски въпроси. :?
arxd129 - специалист
чет яну 03, 2019 12:10 pmDMN написа:
Явно си имаш причина да се подиграваш с хората тук.
Не съм се подигравал с никого.
Точка!
Абсолютно с никого.
valentino76bs - майстор
нед яну 06, 2019 2:43 pmarxd129 написа:
Кофти е да съм невежа. Затова и задавам тъпанарски въпроси. :?
Не си невежа а си измислен анимационен герой!
kozl - майстор
От справка в гугъл:
Предвид предоставеното описание в искане за ОТИ с рег. индекс 26ЕЕ/52 от 19.07.2010 г. заведено в базата данни за администриране на ОТИ - EBTI-3 с рег. № APBG/2010/000076 и предвид приложените към него технически документи и мостра на изделието, стоката представлява: Електрически апарат в метално тяло с артикулен номер 728530 и с търговско наименование „мини компресор”.
Апаратът се състои основно от електродвигател и помпа и служи за помпане на гуми на леки автомобили.
Изделието няма резервоар и регулатор на налягането (предпазен клапан, пневматичен изключвател на задвижването), няма смазване, поради което се налага на всеки 5-8 минути работа да се изключва.
Не е оборудвано с колесар и няма приспособление за пръскане и почистване и следователно не се използва за задвижване на пневматични инструменти или за боядисване.
Работи с ток от 12V, като се захранва от запалката на автомобила). Размерите му са подходящи за ръчно пренасяне.
Максималното работното налягане на апарата е 250 PSI (18 bar), а дебита му е 0.9 l/min (0.054 m3/h).
Вградената в него помпа е с възвратно-постъпателен принцип на работа, като буталото й се задвижва от електромотор с работно напрежение 12 V и номинален ток 14 А.
Е тва се търсеше.
Твоите диоди работят с милиампери и като ги свържеш към електродвигателя на компресора, той няма да мръдне и ще се държи като проводник, а напрежението в-у диодите ще е все едно са директно към захранването. Нама кво да им ограничи тока и ще бъдат мигновенно претоварени. Са как точно ще пукнат - еми пробвай и ще видиш. Най-вероятно ще прекъснат проводимостта си. По-малко вероятно е да окъсят, но все пак що па да не допусна :?
arxd129 - специалист
нед яну 06, 2019 3:14 pmkozl написа:
Твоите диоди работят с милиампери и като ги свържеш към електродвигателя на компресора, той няма да мръдне и ще се държи като проводник, а напрежението в-у диодите ще е все едно са директно към захранването. Нама кво да им ограничи тока и ще бъдат мигновенно претоварени.
Разбрах. Се-га раз-брах.
Благодаря! :)

Тема "Помпа /китайче/ за гуми. И 220 V." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: