Взех си няколко БГ контакта. Качеството не е толкова кошмарно. Имам проблем с друга серия не български, на които дефектът им е в това, че щепселът много трудно излиза. Понякога заедно с конзолата. 

ESPACE написа:Голям майстор ще да я е гипсил тази конзола.Конзолата беше замазана в мазилката накриво. Бърках гипс да я замазвам. Не беше замазана с гипс, просто в мазилката, която отгоре на това е и била с повече пясък и е необичайно ронлива. Стана грозна кръпка с гипс на боядисаната стена.
lecki написа:Направо не мога да повярвам, 4 (четири) страници и не става ясноСкромно мнение:
кое е първичното. Хем ме е срам от това което се пише
хем ме е яд.![]()
![]()
![]()
Течал ток през диелектрика ??? Ами ако имате 0,0000001 стотинки
това значи ли че имате пари??? Някои ще кажат да, и това са пари!
thebugger написа:Ами можеш да си представиш токът и напрежението по този начин. Представи си една една водоснабдителна тръба. Налягането би се равнявало на напрежението, а потокът - токът. По технически казано, напрежението е потенциалната разлика между две точки, създадена от източник на електрическа енергия. В такъв случай може да се каже че токът произхожда от напрежението, защото ъок ще протече само между две точки с потенциална разлика. С други думи на 0V не протича ток, или аналогично когато няма налягане в тръбата, няма да има и приток ;) Това е най просто казано. В уравнението влиза и R (съпротивление), дали било вътрешното на източника или Rt ( товарно). Закон на ом ;). Виж в свръхпроводниците отпадат всички закони и там типичните аналогии не могат да се приложат."Просто казано" с няколко изречения от които нищо не е ясно освен, че простото няма просто обяснение.
П. Петков написа: За справка - от учебника на Самуил Леон Фархи и Сава Петров Папзов - "Теоретичнта електротехника", част първа, четвърто издание - стр. 292 - 299:Какво е необходимото условие за извършване на работа? А какво е необходимото условие за протичане на ток?
П. Петков написа:..."Генератор на ток" и "Генератор на напрежение"...Хубава и уважавана от мен теория, но тя разглежда двуполюсниците-генератори като даденост, без да се интересува от вътрешното им устройство, начина им на работа, кое поражда процесите вътре в тях и в крайна сметка не изяснява причинно-следствената връзка напрежение-ток.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: