Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
The_FAN - специалист
Колеги помагайте !
Трябва да осветя стена със скрито осветление което свети срещу нея.
Най-подходящо ми се стори с луминисцент, но тези китайските не ме радват нещо...
Днес видях пури на 58W и понеже до момента само на 36 W бях виждал се зарадвах,че съм си решил проблема...но...до там
Помогнете ми за начина на свързване на 3 пури по 150см. (май че) - с какъв баласт и по какъв начин да свържа ?
Разстоянието което трябва да се покрие е 4.40 м.
И ценово ако може да ме ориентирате...тия пури бяха 4 лв. в Бриколаж - марка Sylvania...незнам дали са хубави...приемам предложения всякакви
Trifun - специалист
REAL LIGHTING имат едни шини, дето се свързват една с друга - тесни са, лесни за монтаж, светят добре и няма тъмни петна в мястото на свързването на две лампи. Има различни размери и ватове. Тъй като са с електроника, се запалват веднага. Захранването се подава в единият край и светват всички лампи. Но в Бриколаж са скъпи ...
Ето тук можеш да ги видиш : http://www.denilighting.com/index.php?b ... &sub_id=23
jimmy_bar - специалист
точно щях да ти препоръчвам същите(Т4),много са издържливи,с години ги ползвам безпроблемно,но в този сайт цените са двойни.
The_FAN - специалист
точно тези не ми харесват....иначе с вносителя говорих на много добра цена ми ги дава...пурите които гледах бяха Т12 ... с тях какво да правя е въпроса

по стената трябва да падне светлина повече от една педя под тавана и за това търся нещо по-мощно и се спрях на тези 58 W пури
jimmy_bar - специалист
осветление с Т4

Прикачен файл

77777.jpg
77777.jpg (165.42 KиБ) Видяна 5715 пъти
jimmy_bar - специалист
както и на всичките ми останали обекти(дори в нас).Виж в сайта http://gipsokarton.bahu.com/member/home ... ?id=582136
The_FAN - специалист
това е ясно.. само че на снимката светлината се "разлива" по тавана а в моя случай отвора на скритото е срещу стената....чакай.....ще рисувам явно...

Такааа.
Скритото трябваше да е като на картинка 1, но варианта отпадна... иначе така най-добре щеше да облива стената със светлина
Сега вече е като на картинка 2 (сечението е на картинка 3) и за това ми трябва по силен източник на светлина.
Пробвах с Т4 но не ми е достатъчно...за това питам за Т12 - 58W !!!!
С какъв баласт да се вържат 3 пури по 150 см. ??? И един ли е, 2 ли са схемата каква е ?
Дано е по-ясна картинката вече....

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (16.07 KиБ) Видяна 5690 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (18.01 KиБ) Видяна 5690 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (21.83 KиБ) Видяна 5690 пъти
Osiris - специалист
Е да се намеся и аз такова животно каквото търсиш май няма :? 58W се връзват с единични баласти препоръчвам ти Sylvania като цена и качество са много добри може да потърсиш и TRIDONIC но там цените са други имат и димируеми баласти от 0 до 100 %
jimmy_bar - специалист
:idea: С риск да стана досаден с моите Т4 :-D ,щом ти идват слаби,просто сложи 2 реда и проблема се оправя.Т4-28W,са 117см,от дистрибутора ги купувам по 5.50лв,ако ги наредиш на 2 реда ще ти излезе около 10 лв метъра.Чиста работа,без да се чудиш кое как да свържеш. :)
8180 - майстор
Фан,
Нямам впечатление тези шини да светят по-слабо от нормалната пура.
Няма нищо специално за 58W пура. Взимаш си баласт за 58W и върху него е нарисувано (същото както при 18 и 36W). Има го и във Форума.
С две думи:
Имащ 4 щифта (за индуктивен дросел):
Между два срещуположни по дължината връзваш стартера, на един от останалите дросел, от дросела към "фаза", четвъртия щифт към "0".
Ако намериш подходящи цокли (ок. 60ст.) е по-удобно, ако не с подходяща клема, леко скъсена.

Всичко необходимо можеш да вземеш от Елсим - на гърба на Пирогов (в локалното към Р.Паметник, първата в дясно). Там биха могли да те консултират за силата на светене.
Също на края на Гоце Делчев към Ю.Парк - големия блок отляво, точно отзад, на гърба на банката - фирмата не помня (Елукс май).

Тема "Луминисцентно осветление - съвет ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: