Здравейте,
скоро преместих отвора на една врата за тоалетна. Ето така изглеждаше тя преди:
premestwane na kabeli1.JPG (93.03 KиБ) Видяна 7480 пъти
Виждат се четири кабела (2 за осветление, един за пускане на бойлер и един контакт.
Та отвора за вратата трябваше да мине вдясно. Навих нагоре кабелите и промених отвора на вратата. Сега тя изглежда така:
premestwane na kabeli2.JPG (57.86 KиБ) Видяна 7480 пъти
сега...навитите кабели над вратата трябва да минат наляво и после да слязат надолу. Но кабелите ще дойдат къси, ако искам да слязат до същото ниво. Как да стане удължаването?.
Единия вариант е да снадя съшествуващия кабел с 0.5-1 м колкото трябва -въпроса е това с клема ли да бъде направено или чрез узукване на кабелите и изолиране
Вторив вариант е да бъркам в кутиите и оттам да пусна нов кабел с необходимата дължина. Отворих едната от кутиите и се уплаших-плетеница, наблъскано с кабели.
Попитах един от елтехниците правил инсталацията-тоъ ми каза, че във всички кутии свързването е правено по стария изпитан метод-многократно усукване+излоирбанд. Попитах-защо не са го направили с клеми--били загаряли. Метода с усукване бил по добър.
Е аз как да удължа кабелите в крайна сметка?
скоро преместих отвора на една врата за тоалетна. Ето така изглеждаше тя преди:
Прикачен файл:
premestwane na kabeli1.JPG (93.03 KиБ) Видяна 7480 пъти
Та отвора за вратата трябваше да мине вдясно. Навих нагоре кабелите и промених отвора на вратата. Сега тя изглежда така:
Прикачен файл:
premestwane na kabeli2.JPG (57.86 KиБ) Видяна 7480 пъти
Единия вариант е да снадя съшествуващия кабел с 0.5-1 м колкото трябва -въпроса е това с клема ли да бъде направено или чрез узукване на кабелите и изолиране
Вторив вариант е да бъркам в кутиите и оттам да пусна нов кабел с необходимата дължина. Отворих едната от кутиите и се уплаших-плетеница, наблъскано с кабели.
Попитах един от елтехниците правил инсталацията-тоъ ми каза, че във всички кутии свързването е правено по стария изпитан метод-многократно усукване+излоирбанд. Попитах-защо не са го направили с клеми--били загаряли. Метода с усукване бил по добър.
Е аз как да удължа кабелите в крайна сметка?