Здравейте,
скоро преместих отвора на една врата за тоалетна. Ето така изглеждаше тя преди:
premestwane na kabeli1.JPG (93.03 KиБ) Видяна 7662 пъти
Виждат се четири кабела (2 за осветление, един за пускане на бойлер и един контакт.
Та отвора за вратата трябваше да мине вдясно. Навих нагоре кабелите и промених отвора на вратата. Сега тя изглежда така:
premestwane na kabeli2.JPG (57.86 KиБ) Видяна 7662 пъти
сега...навитите кабели над вратата трябва да минат наляво и после да слязат надолу. Но кабелите ще дойдат къси, ако искам да слязат до същото ниво. Как да стане удължаването?. 
Единия вариант е да снадя съшествуващия кабел с 0.5-1 м колкото трябва -въпроса е това с клема ли да бъде направено или чрез узукване на кабелите и изолиране
Вторив вариант е да бъркам в кутиите и оттам да пусна нов кабел с необходимата дължина. Отворих едната от кутиите и се уплаших-плетеница, наблъскано с кабели.
Попитах един от елтехниците правил инсталацията-тоъ ми каза, че във всички кутии свързването е правено по стария изпитан метод-многократно усукване+излоирбанд. Попитах-защо не са го направили с клеми--били загаряли. Метода с усукване бил по добър.
Е аз как да удължа кабелите в крайна сметка?

скоро преместих отвора на една врата за тоалетна. Ето така изглеждаше тя преди:
Прикачен файл:

premestwane na kabeli1.JPG (93.03 KиБ) Видяна 7662 пъти
Та отвора за вратата трябваше да мине вдясно. Навих нагоре кабелите и промених отвора на вратата. Сега тя изглежда така:
Прикачен файл:

premestwane na kabeli2.JPG (57.86 KиБ) Видяна 7662 пъти
Единия вариант е да снадя съшествуващия кабел с 0.5-1 м колкото трябва -въпроса е това с клема ли да бъде направено или чрез узукване на кабелите и изолиране
Вторив вариант е да бъркам в кутиите и оттам да пусна нов кабел с необходимата дължина. Отворих едната от кутиите и се уплаших-плетеница, наблъскано с кабели.
Попитах един от елтехниците правил инсталацията-тоъ ми каза, че във всички кутии свързването е правено по стария изпитан метод-многократно усукване+излоирбанд. Попитах-защо не са го направили с клеми--били загаряли. Метода с усукване бил по добър.
Е аз как да удължа кабелите в крайна сметка?

.Не разбирам защо питаш от ново
 .Не разбирам защо питаш от ново   ,за да ни обясниш къде бъркаме ли
  ,за да ни обясниш къде бъркаме ли   ........Ще ти дам моето напълно погрешно мнение все пак.
 ........Ще ти дам моето напълно погрешно мнение все пак.