Онзи ден детето си играло с магнитчетата, дето са за хладилник и пробвало да ги лепи за телевизора. Е, не са се залепяли, но сега картината е сюрреалистична. Как мога да го оправя, или ще се оправи от самосебе си?
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dadko
- майстор
34 мнения в "размагнитване на кинескоп-как?"
hidrazin
- майстор
- На линия
Включваш и изключваш от копчето на предния панел, което го изключва от мрежата. Това го повтаряш докато се оправи. Между всеки две включвания правиш пауза от по 4-5 минути за да изстине РТС-то в телевизора. Сега няма да обяснавам какво е РТС. Просто го направи.

stiv1961
- майстор
hidrazin написа:Това няма смисъл.Не съм телевизионен техник, това го знам от приятел такъв защото имах същия проблем. Каза ми, че всички съвременни телевизори имат размагнитваща бобина и тя се задейства при изключване на приемника от контакта или бутона за известно време.
Между другото имам един телевизор, който кучето събори от 1.50 височина. Сега е с всички цветове на дъгата. Направо се учудвам как Фатма гюл си сменя роклята толкова бързо
hidrazin
- майстор
- На линия
Именно. Имат размагнитваща бобина, която се включва само при подаване на мрежово захранване от копчето на предния панел или при включване в контакта стига преди това копчето отпред на телевизора да е включено предварително.
Това с чакането 2-3 часа. Това нищо няма да промени. Необходими са няколко размагнитвания. Това може да стане или от щепсела или от копчето на телевизора. Интервалът между изключване и включване не бива да е по-малък от 4-5 минути поне, за да изстине термистора включваш размагнитващата бобина. По-"така" няма как да го обясня.
А тоя телевизор с шарената Фатма Гюл може да се оправи само със смяна на кинескопа. (между другото каква е тая Фатма Гюл
) Отлепил си му маската вероятно.

Това с чакането 2-3 часа. Това нищо няма да промени. Необходими са няколко размагнитвания. Това може да стане или от щепсела или от копчето на телевизора. Интервалът между изключване и включване не бива да е по-малък от 4-5 минути поне, за да изстине термистора включваш размагнитващата бобина. По-"така" няма как да го обясня.
А тоя телевизор с шарената Фатма Гюл може да се оправи само със смяна на кинескопа. (между другото каква е тая Фатма Гюл
stiv1961
- майстор
hidrazin написа:(между другото каква е тая Фатма ГюлПреди време по Босфор ТВ/ БТВ/)
dadko
- майстор
Не знам за Фатма Гюл, на този телевизор се гледат само детски филмчета. Детето се беше притеснило не толкова, че нямя да са хубави цветовете на анимационните герои, а да не му се караме. За нейна радост- телевизора се оправи само с едно изключване-(направо дръпнах щепсела и излязохме на разходка) .Вероятно, защото магнитчето е било слабо. Не знам ако се третира с някой мощен магнит- какви ще са последствията. Ако не беше се оправил- щях да правя процедурата, която описа hidrazin.
Благодаря за отговорите.
Благодаря за отговорите.
Тема "размагнитване на кинескоп-как?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература