Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dadko - майстор
Онзи ден детето си играло с магнитчетата, дето са за хладилник и пробвало да ги лепи за телевизора. Е, не са се залепяли, но сега картината е сюрреалистична. Как мога да го оправя, или ще се оправи от самосебе си?

Прикачен файл

IMG_3244.JPG
hidrazin - майстор
Включваш и изключваш от копчето на предния панел, което го изключва от мрежата. Това го повтаряш докато се оправи. Между всеки две включвания правиш пауза от по 4-5 минути за да изстине РТС-то в телевизора. Сега няма да обяснавам какво е РТС. Просто го направи.
:partyman:
stiv1961 - майстор
Изключи го от контакта за 2-3 часа и после го включи.
hidrazin - майстор
stiv1961 написа:
Изключи го от контакта за 2-3 часа и после го включи.
Това няма смисъл.
miroton - майстор
hidrazin нали обясни в другата тема какво е PTC
stiv1961 - майстор
hidrazin написа:
Това няма смисъл.
Не съм телевизионен техник, това го знам от приятел такъв защото имах същия проблем. Каза ми, че всички съвременни телевизори имат размагнитваща бобина и тя се задейства при изключване на приемника от контакта или бутона за известно време.
Между другото имам един телевизор, който кучето събори от 1.50 височина. Сега е с всички цветове на дъгата. Направо се учудвам как Фатма гюл си сменя роклята толкова бързо :-D , в единия край на екрана е с червена, по средата зелена, в другия край синя :-D , световен шампион по разсъбличане и обличане :)
hidrazin - майстор
Именно. Имат размагнитваща бобина, която се включва само при подаване на мрежово захранване от копчето на предния панел или при включване в контакта стига преди това копчето отпред на телевизора да е включено предварително.
Това с чакането 2-3 часа. Това нищо няма да промени. Необходими са няколко размагнитвания. Това може да стане или от щепсела или от копчето на телевизора. Интервалът между изключване и включване не бива да е по-малък от 4-5 минути поне, за да изстине термистора включваш размагнитващата бобина. По-"така" няма как да го обясня.
А тоя телевизор с шарената Фатма Гюл може да се оправи само със смяна на кинескопа. (между другото каква е тая Фатма Гюл :? ) Отлепил си му маската вероятно.
stiv1961 - майстор
hidrazin написа:
(между другото каква е тая Фатма Гюл :? )
Преди време по Босфор ТВ/ БТВ/ :-D даваха една турска сапунка- ,,Пепел от рози", та от там е името на героинята. Сега да не вземете да ме обвините, че гледам такива сериали, у дома съм ги забранил, даже настоявам този канал да се пуска възможно по- рядко.
dadko - майстор
Не знам за Фатма Гюл, на този телевизор се гледат само детски филмчета. Детето се беше притеснило не толкова, че нямя да са хубави цветовете на анимационните герои, а да не му се караме. За нейна радост- телевизора се оправи само с едно изключване-(направо дръпнах щепсела и излязохме на разходка) .Вероятно, защото магнитчето е било слабо. Не знам ако се третира с някой мощен магнит- какви ще са последствията. Ако не беше се оправил- щях да правя процедурата, която описа hidrazin.
Благодаря за отговорите.

Тема "размагнитване на кинескоп-как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: