Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
danovsky написа:
Ей такова имам на тавана-работещо.

Изображение
може ли реални нимки и даваш ли го ?
danovsky - специалист
Изображение
Изображение
Изображение

Кажи за какво ти е и тогава ще ти отговоря дали го давам :lol:
shotik - майстор
Кажи за какво ти е и тогава ще ти отговоря дали го давам :lol:[/quote]

Ако ми го дадеш ще се постарая да го възстановя и запазя !
Армагедон - специалист
danovsky за Ивановден трябва да взимам подарък на кума за новата му механа. Бях се засилил да взимам колело на каруца, ама ти ме вдъхнови. Пиши цена, ако искаш на лс, ако искаш и тук.
Egoiz - напреднал
Здравейте колеги.
От скоро съм тук - попаднах случайно.
Но съм изненадан от разнообразието на темите и тяхното изобилие.
Регистрирах се тук - точно заради тази тема.
Колекционер съм на стари радиоприемници - смея да твърдя най-големия в България.
Наскоро смятам да отворя частен музей на радиото и ще ми бъдат полезни съвети и за строителство при самото оформяне,декориране и изготвяне на помещенията.
Ще се радвам и на екземпляри които са ви попаднали по тавани,мазета,вили и къщи по села и градове.
Интереса ми се върти около стари довоенни български радиа от преди 1944 както и от всички западни предимно от марките Telefunken,AEG,Philips,Mende,Siera,Louwe,Blaupunkt,Siemens,RFT,Koerting,Tesla.
Това което мога да кажа и в което можете да сте сигурни че всеки един от тях ще попадне в достойна компания и ще бъде възстановен почти до заводския му вид ако не и по добър.
С една дума ще попадне в добри ръце.
torbalan написа:
вероятно имат някаква колекционерска стойност...
има и музеи, които биха им се зарадвали :)
ако решиш да изхвърляш някое, като филипса - аз с удоволствие ще го взема и възстановя :)
Конкретно Филипс са едни от най-интересните за мен приемници
Мога да покажа и колекцията си стига това да не се счита като реклама тук.
Поздрави
torbalan - Дървен философ
danovsky написа:
Изображение
Изображение
Изображение

Кажи за какво ти е и тогава ще ти отговоря дали го давам :lol:
Ако го получа - ще го възстановя и ще го сложа на барбекюто :)
djjimmy66 - специалист
Egoiz написа:
Здравейте колеги.
От скоро съм тук - попаднах случайно.
Но съм изненадан от разнообразието на темите и тяхното изобилие.
Регистрирах се тук - точно заради тази тема.
Колекционер съм на стари радиоприемници - смея да твърдя най-големия в България.
Наскоро смятам да отворя частен музей на радиото и ще ми бъдат полезни съвети и за строителство при самото оформяне,декориране и изготвяне на помещенията.
Ще се радвам и на екземпляри които са ви попаднали по тавани,мазета,вили и къщи по села и градове.
Интереса ми се върти около стари довоенни български радиа от преди 1944 както и от всички западни предимно от марките Telefunken,AEG,Philips,Mende,Siera,Louwe,Blaupunkt,Siemens,RFT,Koerting,Tesla.
Това което мога да кажа и в което можете да сте сигурни че всеки един от тях ще попадне в достойна компания и ще бъде възстановен почти до заводския му вид ако не и по добър.
С една дума ще попадне в добри ръце.
torbalan написа:
вероятно имат някаква колекционерска стойност...
има и музеи, които биха им се зарадвали :)
ако решиш да изхвърляш някое, като филипса - аз с удоволствие ще го взема и възстановя :)
Конкретно Филипс са едни от най-интересните за мен приемници
Мога да покажа и колекцията си стига това да не се счита като реклама тук.
Поздрави
Имам в наследство това радио:
Прикачен файл:
sakta.JPG
Въпросът е има ли някаква колекционерска стойност? Състояние: Нищо не работи - радиото иска нови лампи, а грамофонът е повреден, липсват части и не знам дали изобщо подлежи на възстановяване. Иначе на външен вид е добро, за годините си. Снимката е реална.
Egoiz - напреднал
Сакта е един от разпространените радиоли е БГ.
Не е нещо кой знае какво от колекционерска гледна точка.
Ако питаш за финансовата му стойност от 30-50 лв според състоянието.
На части разбира се можеш да му вземеш и малко повече.
Може да се намери всичко за него и да се възстанови като хората.
djjimmy66 - специалист
Egoiz написа:
Сакта е един от разпространените радиоли е БГ.
Не е нещо кой знае какво от колекционерска гледна точка.
Ако питаш за финансовата му стойност от 30-50 лв според състоянието.
На части разбира се можеш да му вземеш и малко повече.
Може да се намери всичко за него и да се възстанови като хората.

Благодаря, така е, в началото на 60-те бащите ни са ги купували, а горе-долу колко ще ми струва възстановяването му и кой в БГ може да ми извърши тази услуга? Питам с евентуално намерение да се изкара някой лев от него в чужбина, а там си е друго ако работи.
Egoiz - напреднал
:-D
Младеж имам около 10-ина сакти в всичките и разновидности - с тъмен плат,с тъмен фурнир,с светъл плат и тъмен фурнир - абе изобщо каквито се сетиш.По висока цена от 60 лв ако някой плати в БГ си е постижение.
За Русия например това радио е било като за нас Хр.Ботев и Пионер - масово в всяка къща.
Руските колекционери отказват да споделят че имат такова в колекцията си както и още няколко тегни модела - Ригонда,Урал в някой разновидности и т.н
Иначе като възстановка - аз както и няколко колеги можем да го докараме до състояние - ново.
Но без значение кой ще се захване това начинание няма да е евтино -по скоро ще е два пъти по скъпо от самия приемник.
Заслужава си да правиш нещо с него само ако го пазиш за себе си и го реставрираш сам - иначе по добре си го ползвай за декор.
Иначе като приемник е работил значително приятно - макар някой от руските говорители от онова време по скоро да дразнят ухото отколкото да правят музиката или речта излизаща от тях по обаятелна.
Но това не е с всички приемници - виж друго нещо са да речем Звезда 54 и Мир 152/4

Тема "Старите радиоапарати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: