Кажи за какво ти е и тогава ще ти отговоря дали го давам

torbalan написа:вероятно имат някаква колекционерска стойност...Конкретно Филипс са едни от най-интересните за мен приемници
има и музеи, които биха им се зарадвали
ако решиш да изхвърляш някое, като филипса - аз с удоволствие ще го взема и възстановя
Egoiz написа:Здравейте колеги.Имам в наследство това радио: Въпросът е има ли някаква колекционерска стойност? Състояние: Нищо не работи - радиото иска нови лампи, а грамофонът е повреден, липсват части и не знам дали изобщо подлежи на възстановяване. Иначе на външен вид е добро, за годините си. Снимката е реална.
От скоро съм тук - попаднах случайно.
Но съм изненадан от разнообразието на темите и тяхното изобилие.
Регистрирах се тук - точно заради тази тема.
Колекционер съм на стари радиоприемници - смея да твърдя най-големия в България.
Наскоро смятам да отворя частен музей на радиото и ще ми бъдат полезни съвети и за строителство при самото оформяне,декориране и изготвяне на помещенията.
Ще се радвам и на екземпляри които са ви попаднали по тавани,мазета,вили и къщи по села и градове.
Интереса ми се върти около стари довоенни български радиа от преди 1944 както и от всички западни предимно от марките Telefunken,AEG,Philips,Mende,Siera,Louwe,Blaupunkt,Siemens,RFT,Koerting,Tesla.
Това което мога да кажа и в което можете да сте сигурни че всеки един от тях ще попадне в достойна компания и ще бъде възстановен почти до заводския му вид ако не и по добър.
С една дума ще попадне в добри ръце.
torbalan написа:вероятно имат някаква колекционерска стойност...Конкретно Филипс са едни от най-интересните за мен приемници
има и музеи, които биха им се зарадвали
ако решиш да изхвърляш някое, като филипса - аз с удоволствие ще го взема и възстановя
Мога да покажа и колекцията си стига това да не се счита като реклама тук.
Поздрави
Egoiz написа:Сакта е един от разпространените радиоли е БГ.
Не е нещо кой знае какво от колекционерска гледна точка.
Ако питаш за финансовата му стойност от 30-50 лв според състоянието.
На части разбира се можеш да му вземеш и малко повече.
Може да се намери всичко за него и да се възстанови като хората.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: