Кажи за какво ти е и тогава ще ти отговоря дали го давам
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
22 мнения в "Старите радиоапарати"
Egoiz
- напреднал
Здравейте колеги.
От скоро съм тук - попаднах случайно.
Но съм изненадан от разнообразието на темите и тяхното изобилие.
Регистрирах се тук - точно заради тази тема.
Колекционер съм на стари радиоприемници - смея да твърдя най-големия в България.
Наскоро смятам да отворя частен музей на радиото и ще ми бъдат полезни съвети и за строителство при самото оформяне,декориране и изготвяне на помещенията.
Ще се радвам и на екземпляри които са ви попаднали по тавани,мазета,вили и къщи по села и градове.
Интереса ми се върти около стари довоенни български радиа от преди 1944 както и от всички западни предимно от марките Telefunken,AEG,Philips,Mende,Siera,Louwe,Blaupunkt,Siemens,RFT,Koerting,Tesla.
Това което мога да кажа и в което можете да сте сигурни че всеки един от тях ще попадне в достойна компания и ще бъде възстановен почти до заводския му вид ако не и по добър.
С една дума ще попадне в добри ръце.
Мога да покажа и колекцията си стига това да не се счита като реклама тук.
Поздрави
Колекционер съм на стари радиоприемници - смея да твърдя най-големия в България.
Наскоро смятам да отворя частен музей на радиото и ще ми бъдат полезни съвети и за строителство при самото оформяне,декориране и изготвяне на помещенията.
Ще се радвам и на екземпляри които са ви попаднали по тавани,мазета,вили и къщи по села и градове.
Интереса ми се върти около стари довоенни български радиа от преди 1944 както и от всички западни предимно от марките Telefunken,AEG,Philips,Mende,Siera,Louwe,Blaupunkt,Siemens,RFT,Koerting,Tesla.
Това което мога да кажа и в което можете да сте сигурни че всеки един от тях ще попадне в достойна компания и ще бъде възстановен почти до заводския му вид ако не и по добър.
torbalan написа:вероятно имат някаква колекционерска стойност...Конкретно Филипс са едни от най-интересните за мен приемници
има и музеи, които биха им се зарадвали
ако решиш да изхвърляш някое, като филипса - аз с удоволствие ще го взема и възстановя
Поздрави
djjimmy66
- специалист
Egoiz написа:Здравейте колеги.Имам в наследство това радио: Въпросът е има ли някаква колекционерска стойност? Състояние: Нищо не работи - радиото иска нови лампи, а грамофонът е повреден, липсват части и не знам дали изобщо подлежи на възстановяване. Иначе на външен вид е добро, за годините си. Снимката е реална.
torbalan написа:вероятно имат някаква колекционерска стойност...Конкретно Филипс са едни от най-интересните за мен приемници
има и музеи, които биха им се зарадвали
ако решиш да изхвърляш някое, като филипса - аз с удоволствие ще го взема и възстановя
Поздрави
Egoiz
- напреднал
Сакта е един от разпространените радиоли е БГ.
Не е нещо кой знае какво от колекционерска гледна точка.
Ако питаш за финансовата му стойност от 30-50 лв според състоянието.
На части разбира се можеш да му вземеш и малко повече.
Може да се намери всичко за него и да се възстанови като хората.
djjimmy66
- специалист
Egoiz написа:Сакта е един от разпространените радиоли е БГ.
Благодаря, така е, в началото на 60-те бащите ни са ги купували, а горе-долу колко ще ми струва възстановяването му и кой в БГ може да ми извърши тази услуга? Питам с евентуално намерение да се изкара някой лев от него в чужбина, а там си е друго ако работи.
Egoiz
- напреднал
Младеж имам около 10-ина сакти в всичките и разновидности - с тъмен плат,с тъмен фурнир,с светъл плат и тъмен фурнир - абе изобщо каквито се сетиш.По висока цена от 60 лв ако някой плати в БГ си е постижение.
За Русия например това радио е било като за нас Хр.Ботев и Пионер - масово в всяка къща.
Руските колекционери отказват да споделят че имат такова в колекцията си както и още няколко тегни модела - Ригонда,Урал в някой разновидности и т.н
Иначе като възстановка - аз както и няколко колеги можем да го докараме до състояние - ново.
Но без значение кой ще се захване това начинание няма да е евтино -по скоро ще е два пъти по скъпо от самия приемник.
Заслужава си да правиш нещо с него само ако го пазиш за себе си и го реставрираш сам - иначе по добре си го ползвай за декор.
Иначе като приемник е работил значително приятно - макар някой от руските говорители от онова време по скоро да дразнят ухото отколкото да правят музиката или речта излизаща от тях по обаятелна.
Но това не е с всички приемници - виж друго нещо са да речем Звезда 54 и Мир 152/4
Тема "Старите радиоапарати" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература