Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравеите,искам да ви питам за апартамент 70 та година. Махнахме тапатите със намокряне и като се навлажни стената някои от стените станаха като паижина от пукнатини,тоест само тогава си проличаха като се намокри стената,та въпроса ми е дали мога да грундирам със бетон контакт, да сложа мрежа за изолация , да шпакловам или трябва да се изрови цялата мазилка.Мисля че мазилката е може би цимент със вар не сам сигурен.Сива е на цвят и мрежата каква да бъде? Пвц за изолация или стъклофазерна благодаря!
шоп - майстор
Ако мазилката не бие на кухо няма проблеми.

Мрежа за изолация е ОК.

Обезпрашаване, грунд, две ръце гипсово лепило с мрежа и отгоре финиш на кнауф със зелен капак да кажем.

Това бих препоръчал аз, изпитано е многократно.
Успехи!
nikolov333 - майстор
Живея в подобен апартамент и вече съм го правил същото упражнение.. Теракол с фибри, мрежа и шпакловка отгоре и при грундирането преди боя, пак се появиха същите паяжини.. Та според мен си го спести..
lov - майстор
И аз съм минал по същия път на цяла голяма къща. Само че ползвах бяла шпакловка с фибри на ангро за външна изолация. Малко е по скъпа от сивата но търсех и ефекта на обикновенна варова мазилка. Та след втората ръка като стегне лекичко се минава с намокрена гъба за да се получи ефекта. И понеже е бяла две ръце латекс им стигат. Преди това обаче основата се минава с дълбоко проникващ грунд.
п.п. Имам и стаи на които съм завършвал и с гипс. После никъде не съм имал дефекти от лошата основа. А при мен освен напуквания имах и течове съответно и измръзвания и ронеща се мазилка. Говоря за стени които са вкопани в земята.

Тема "Мазилка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: