Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

имам една трифазна помпа 5,5 киловата и искам да я включвам дистанционно(от около 300-350 метра).Може ли да ми помогнете, къде да намеря такъв дистанционен включвател?
Николов Н. - специалист
https://modulbay.com/%D0%BC%D0%BE%D0%B4 ... 1%82%D0%B0
Това е само една от многото възможности.
hidrazin - майстор
Това не е възможност а невъзможност.
Човека търси "300-350 метра" а това я фърли на 50 метра, я не. И не му е това работата.
Освен това помпата е трифазна...
:partyman:
Николов Н. - специалист
Първо-точно това работи над 300м. е, при мене,при тебе няма да работи и на 3м!?
Второ-ночно такова му трябва да управлява контакторите.
Трето- hidrazin :
Регистриран: 11 юни 2008 18:30
За друго - каквото и да ти кажа има риск да те излъжа. Не се бутам дето не ми е работа...
hidrazin - майстор
Първо - точно това няма как да работи над 300 па ако щеш и да се на...реш.
И това е така защото китаеца дето го е произвел казва:
Receiving range - Open space is more than 30~50 meters
Второ - такова не му трябва за да управлява контакторА. Не знам от къде го излюпи това с контакторИТЕ???
Трето - Николов Н.
Регистриран: 15 юли 2024, 18:20
Общо мнения: 768 :shock:
А между другото ти и сега излъга. Излъга човека че това му върши работа.
Та не се бутай там дето не ти е работа. Както в тая трема например...
P.S. От линка на Николов Н. се вижда че модела изписан на платката е 2202
За този модел производителя пише:

Прикачен файл:
Ремоте 2202.jpg

P.S.2 Таранкоу, ако имаше достатъчно ... под капачката, щеше да разгледаш магазина към който си дал линк.
Там предлагат следното нещо:
Дистанционен модул за градинска помпа с голям обхват
И там голям обхват, голям обхват, колко да е голям?
Ми хората пишат 150-200 метра и то при условие че дистанционното е с голяма телескопична антена.(имат и ДО 300 метра...)
Така че това отдолу е 100% лъжа!!!
ср апр 29, 2026 6:54 pmНиколов Н. написа:
Първо-точно това работи над 300м.
Николов Н. - специалист
=D>
" Нашия "интелигентен" гугъл" Всезнайко,просто се слага една жица 500мм. за антена! Не заслужаваш повече обяснения.
А колкото до 3-фазната помпа ,нормалните хора я включват чрез контактор, или фабрично табло към нея , а не като тебе - директно в щепсела. :lol:
hidrazin - майстор
Абе таранкоу, онова нещастното дето му препоръча ...
Като не покрие 350 метра ще му възстановиш ли сумата и куриерските бе?
И ... НИКОЙ не е длъжен нищо да преправя (антенки-мантенки), при условие че има РАБОТЕЩИ предложения.
Да ма ти по ясни причини НЕ МОЖЕШ да предложиш такива и го лъжеш.
P.S.
Моля на тоя не му обръщайте внимание и не му се връзвайте на лъжите в тая тема!!!
Baлepu - специалист
Да попитам: сигурен ли си, че разстоянието е толкова? Не ми идва съвсем логично :?
Факт е обаче, че тези дистанционни правят връзка на доста по-голямо разстояние от посоченото. Цъкам три външни лампи в къщи с подобно. Нямам точка без покритие. Не съм добавял антена.
Мисля си ... дали не би могло да се ползва второ (трето) като репитер :?
hidrazin - майстор
ср апр 29, 2026 3:15 pmverano_azul написа:
имам една трифазна помпа 5,5 киловата и искам да я включвам дистанционно(от около 300-350 метра).Може ли да ми помогнете, къде да намеря такъв дистанционен включвател?
ТОВА РАБОТИ ДО 450 метра
Разбира се 450 метра на открито - пряка видимост. (пробвано лично като обхват за същия случай - помпа на бившия ми хазяин дето сега живее в Сунгурларе)
Най-добре е да избереш 5-тата картинка - приемник и две дистанционни за няма и 13 ЛевРо.
Освен това ще ти трябва контактор за помпата и някакво DC захранване за приемника.
Стига на изхода да дава DC напрежение между 6 и 30 волта. Почти всякакво каквото имаш.
hidrazin - майстор
ср апр 29, 2026 9:32 pmBaлepu написа:
Да попитам: сигурен ли си, че разстоянието е толкова? Не ми идва съвсем логично :?
Факт е обаче, че тези дистанционни правят връзка на доста по-голямо разстояние от посоченото. Цъкам три външни лампи в къщи с подобно. Нямам точка без покритие. Не съм добавял антена.
Мисля си ... дали не би могло да се ползва второ (трето) като репитер :?
Тези въпроси към мен ли? Щото си писал непосредствено след мен де... :)
Ма както и да е де... По реда на писането...
1. На една нива от десетки декари разстоянията от 350 метра са напълно в реда на нещата.
2. Да, правят "повече" ама понякога - при пряка видимост приемник-предавател и по ... други причини ама там отиваме на ТРВС... :-D
А такива без телескопична/външна антена не минават 50-80 и айде от мен 100 метра и то изключително рядко.
3. Тези три външни ламБи на 300+ метра ли са от теб кога ги цъкаш? Щото не не знаех че живееш че живееш в имение от 100-тина декара... :)
4. Да, има репитери на 433mHz (и на други честоти де) амааа..... не са дистанционни, струват пари, искат си захранване...

Що трябва да е трудно като може да е лесно???

Тема "дистанционен включвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: